ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δήμαρχος Μαραθώνα: “Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Νέα Μάκρη -Την σβήνουν και ξαναφουντώνει”

0

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στη Δημοτική Ενότητα Νέας Μάκρης, από Νέα Μάκρη προς Διόνυσο. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τη φωτιά έχουν καεί μετασχηματιστές της ΔΕΗ με συνέπεια να αναφερθούν διακοπές ρεύματος σε αρκετές περιοχές της Νέας Μάκρης και της ευρύτερης περιοχής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση (καίει αναγεννημένο πευκοδάσος) και άμεσα κινητοποιήθηκαν 31 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 8 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. Ωστόσο, αργότερα, λίγο πριν από τις 12:00, οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν και πλέον στην περιοχή επιχειρούν
41 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. Στην κατάσβεση συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σημειώνεται ότι στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης. Λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί έχει κλείσει η Λεωφόρος Διονύσου στο ρεύμα προς Νέα Μάκρη, από τον Αγιο Πέτρο μέχρι και τη Νέα Μάκρη.

«Η φωτιά μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο. Η κατάσταση είναι δύσκολη. Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι, τουλάχιστον επτά μποφόρ. Ο άνεμος στροβιλίζει και ότι σβήνουμε ξαναφουντώνει. Φοβόμαστε πολύ τις αναζοπυρώσεις», δήλωσε ο δήμαρχος Μαραθώνα, Στέργιος Τσίρκας.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενώ όπως ανέφερε ο δήμαρχος Μαραρώνα στο σημείο επιχειρούν δύο καναντέρ και δύο ελικόπτερα προκειμένουν να μην αφήσουν τις φλόγες να ξεφύγουν και να επεκταθούν.

Σύμφωνα με τον κύριο Στέργιο Τσίρκα, η φωτιά ξεκίνησε από αυτοκίνητο που βρισκόταν πάνω στη λεωφόρο Διονύσου με αποτέλεσμα να επεκταθεί δεξιά και αριστερά του βουνού.


Βίντεο από την κατεστραμμένη δομή στην Μόρια – Απίστευτη καταστροφή, κάηκαν τα πάντα

Previous article

Ζαχαριάς: Ετοιμάζουμε το οστεοφυλάκιο, θα υπάρχει φύλαξη στο κοιμητήριο Εξαμιλίων

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.