ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο νέος γενικός εισαγγελέας του δικαστηρίου της ΕΕ και πως συνδέεται με την Κόρινθο

0

Γράφουμε σε άλλο σημείο για την επιλογή του διακεκριμένου Έλληνα νομικού και τέως προέδρου του ΣτΕ Αθανάσιου Ράντου, για την θέση του γενικού εισαγγελέα του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Αθανάσιος Ράντος γεννήθηκε στην Αθήνα το έτος 1953. Έλαβε πτυχίο Νομικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών (1976) με Άριστα καθώς και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών πάνω στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο Βρυξελλών (1990) με μεγάλη διάκριση.

Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως ο κ. Ράντος έχει εξ αγχιστείας σχέση με την Κορινθία, καθώς είναι παντρεμένος με την κυρία Κατερίνα Σαμώνη, γόνο μίας από τις πιο γνωστές, αστικές οικογένειες της Κορίνθου.

Πρώτη εξ αριστερών η κυρία Κατερίνα Σαμώνη-Ράντου

Η κυρία Σαμώνη είναι κόρη του Γιάννη και της Μαρίας (Μαρίκας) Σαμώνη, αδερφή του κορυφαίο ογκολόγου και λοιμωξιολόγου, Καθηγητής Παθολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Γιώργου Σαμώνη.

Η ίδια είναι κορυφαία νομικός, επι χρόνια υπάλληλος του υπουργείου Εξωτερικών, έχοντας εργαστεί κατά την δεκαετία του 80 για την εναρμόνιση του ελληνικού δικαίου με το δίκαιο της -τότε- ΕΟΚ.
Μάλιστα τις έχει απονεμηθεί ο τίτλος της Επίτιμης Νομικής Συμβούλου για θέματα δικαίου Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ δοκιμάζει τα “Ρομπότ Σκύλους” για χρήση στην ασφάλεια αεροπορικών βάσεων

Previous article

Γερμανία : Διαδηλώσεις σε 60 πόλεις για τη Μόρια – Τα έβαλαν με τον Ζεεχόφερ

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.