ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ δοκιμάζει τα “Ρομπότ Σκύλους” για χρήση στην ασφάλεια αεροπορικών βάσεων

0

Φαίνονται σαν να έχουν μεταφερθεί κατευθείαν από ένα επεισόδιο του Black Mirror , και τελικά, η αποστολή τους θα μπορούσε να είναι παρόμοια με κάποιους τρόπους, αλλά προς το παρόν, τα σκυλιά ρομπότ τεντώνουν τα πόδια τους για τις μεγάλες ασκήσεις δοκιμών του θα κάνει η Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών. 

Την περασμένη εβδομάδα, η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ φιλοξένησε τη δεύτερη επίδειξη του νέου Advanced Battle Management System (ABMS), ενός ψηφιακού συστήματος μάχης που έχει σχεδιαστεί για τη συλλογή, επεξεργασία και κοινή χρήση δεδομένων μεταξύ των ΗΠΑ και των συμμαχικών δυνάμεων σε πραγματικό χρόνο. Το ABMS έχει ήδη υποβληθεί σε αρκετές δοκιμές, συμπεριλαμβανομένης μιας άσκησης ζωντανής πυρκαγιάς νωρίτερα αυτό το έτος, με δεδομένα και επικοινωνίες που παρέχονται, εν μέρει, από δορυφόρους SpaceX Starlink .

Το αποκορύφωμα της επίδειξης της περασμένης εβδομάδας ήταν η χρήση πολλαπλών κατανεμημένων αισθητήρων για τον εντοπισμό και την πτώση πλαστών ρωσικών πυραύλων κρουαζιέρας. Το σύστημα περιλαμβάνει δίκτυα 5G και 4G, συστήματα υπολογιστικού νέφους και συστήματα AI για να παρέχει ένα άνευ προηγουμένου επίπεδο συνειδητοποίησης κατάστασης και πορείας λήψης αποφάσεων δράσης. Το ABMS αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα εκσυγχρονισμού για το Τμήμα της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο αφιερώνει 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια για πέντε χρόνια για την ανάπτυξη της αρχιτεκτονικής και των σχετικών συστημάτων. Οι ανώτεροι ηγέτες της Πολεμικής Αεροπορίας αναφέρουν το σύστημα ως μία από τις πιο πιεστικές δυνατότητες επιτυχίας σε πολλά βασικά θέματα των επιχειρήσεων.

Οι “σκύλοι” ονόματι Vision 60, αναπτύχθηκαν από την Ghost Robotics και ανήκουν στην κατηγορία των Unmanned Ground Vehicle (UGV). Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για παρακολούθηση, αναγνώριση, χαρτογράφηση, επικοινωνίες και ασφάλεια. Η εταιρία τα χαρακτηρίζει ως “ασταμάτητα”.

Πέρα από τη σταθερότητα σε κάθε έδαφος και τη λειτουργία τους πρακτικά σε κάθε περιβάλλον, μία σχεδιαστική αρχή των τετράποδων ρομπότ μας είναι η μειωμένη μηχανική περιπλοκότητα σε σύγκριση με άλλα ρομπότ με πόδια ή ακόμα και με παραδοσιακά UGVs με ρόδες και ερπύστριες. Μειώνοντας την περιπλοκότητα, αυξάνουμε την αντοχή, την ευκινησία και την αξιοπιστία και μειώνουμε το κόστος ανάπτυξης και συντήρησης των επίγειων ρομπότ.

8eCUgvCwsa

Με την Χορωδία Κορίνθου έκλεισε την ομιλία του στην Βουλή ο Πολάκης (ΒΙΝΤΕΟ)

Previous article

Ο νέος γενικός εισαγγελέας του δικαστηρίου της ΕΕ και πως συνδέεται με την Κόρινθο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.