ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Την καθολική χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους αποφασίζει η κυβέρνηση

0

Στη σύσκεψη που θα έχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τους λοιμωξιολόγους, αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για ενδεχόμενα νέα μέτρα μετά και το νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφηκε χθες στη χώρα. Απο τα 372 κρούσματα, τα 133 εντοπίστηκαν στην Αττική, τα 114 σε εταιρεία κονσερβοποιίας στα Γιαννιτσά. Ειδικά περιοριστικά μέτρα ανακοινώθηκαν σε Πέλλα, Πιερία, Ημαθία και Κιλκίς.

Οι έλεγχοι του ΕΟΔΥ έδειξαν ότι σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο βρέθηκαν 29 κρούσματα κορονοϊού, γεγονός που δημιουργεί ανησυχία για νέα επιδημική εστία.

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού δήλωσε στην ΕΡΤ ότι η καθολική χρήση μάσκας σε όλη την ελληνική επικράτεια πρέπει να αποφασισθεί άμεσα, ενώ επεσήμανε τον κίνδυνο που αποτελούν οι συναθροίσεις κυρίως στα μέσα μεταφοράς.

Η κυρία Λινού τόνισε ότι θα πρέπει να αυξηθεί άμεσα ο αριθμός των δρομολογίων στα ΜΜΜ, και να είναι πιο συχνός ο καθαρισμός των συρμών, των λεωφορείων και κυρίως των σχολικών.
Αναφερόμενη στο άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα, επανέλαβε ότι θα πρέπει τα τμήματα των τάξεων να μην υπερβαίνουν τα 15 παιδιά και πως θα πρέπει να μοιραστούν τα τμήματα και ας μειωθεί η εκπαιδευτική διαδικασία.

Bloomberg και Guardian: Ελλάδα και Τουρκία βρίσκονται στο χείλος μιας σύρραξης

Previous article

Oι πρώτες δηλώσεις της Γιάννας Αγγελοπούλου σήμερα στην Κόρινθο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.