ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΙΚΑ ΣΕ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

0

Κόρινθος 11-09-2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Άμεσα θα ξεκινήσουν έργα συνολικού προϋπολογισμού 3.250.000 ευρώ στην πυρόπληκτη, από τις πρόσφατες πυρκαγιές, περιοχή των Αθικίων, στο ανατολικό τμήμα του Δήμου Κορινθίων

Αυτό τονίστηκε στη συνάντηση που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας πραγματοποίησε χθες Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου, στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιου Γκιολή, στην Κόρινθο, με τον δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο και στελέχη από τη Διεύθυνση Τεχνικών Εργων του εν λόγω δήμου.

Συγκεκριμένα, πίστωση 1,7 εκ. ευρώ κατευθύνεται για την διευθέτηση και καθαρισμούς ρεμάτων -έργο που θα γίνει από την Περιφέρεια, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος-, ενώ η υπόλοιπη πίστωση προορίζεται μετά από τον σχετικό διαγωνισμό για οδικά έργα όπως η συντήρηση, αποκατάσταση, σήμανση και ασφάλεια οδικών υποδομών που επλήγησαν από την πυρκαγιά.

Όπως έγινε γνωστό στη σημερινή συνάντηση, εξ άλλου, από τις εκπτώσεις στα πιο πάνω έργα -που εκτιμάται ότι θα ανέλθουν περίπου σε 1,2 εκ ευρώ- θα χρηματοδοτηθούν άλλα δημοτικά έργα, ενώ σε περίπτωση που για αυτά απαιτηθούν επιπλέον πιστώσεις θα συνδράμει η Περιφέρεια.

Τέλος, ο περιφερειάρχης γνωστοποίησε ότι με πιστώσεις από το ΕΣΠΑ θα κατασκευαστούν οι δύο μεγάλοι κόμβοι στο παλιό εθνικό δίκτυο, μεταξύ της Κορίνθου και του Λεχαίου, έργο με συνολικό προϋπολογισμό 4 εκ .ευρώ.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

8eCUgvCwsa

Ο Βασίλης Νανόπουλος αποχαιρετά την σύζυγό του: “Χαρές περίμενες Κική, αλλά βιάστηκες να φύγεις…”

Previous article

AstraZeneca: «Ανέβασα 39 πυρετό, είχα κόπωση και έντονο πονοκέφαλο» λέει εθελοντής

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.