ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

AstraZeneca: «Ανέβασα 39 πυρετό, είχα κόπωση και έντονο πονοκέφαλο» λέει εθελοντής

0

Τις παρενέργειες που εμφάνισε λίγες ώρες αφού του χορηγήθηκε το εμβόλιο της AstraZeneca περιγράφει εθελοντής που συμμετείχε στις κλινικές δοκιμές.

Όπως εξομολογήθηκε μιλώντας στην Daily Mail, εμβολιάστηκε τον περασμένο Μάιο ενώ μερικές μέρες αργότερα άρχισε να νιώθει αδιαθεσία.

«Ξύπνησα ένα βράδυ στις 2 το βράδυ κρυώνοντας απίστευτα και είχα 39 βαθμούς πυρετό», αναφέρει ο εθελοντής, ο οποίος προτίμησε να παραμείνει ανώνυμος.

«Ένιωσα απίστευτα αδύναμος και δεν μπορούσα πραγματικά να σηκωθώ και να κινηθώ».

Ο εθελοντής είπε ότι ένιωθε τέτοια αδιαθεσία και κούραση που το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν να κοιμάται το μεγαλύτερο μέρος της δεύτερης ημέρας μετά την ένεση.

Είπε ότι τα πιο σοβαρά συμπτώματα είχαν εξαφανιστεί όταν ξύπνησε την τρίτη ημέρα μετά το εμβόλιο, αλλά οι ανεπιθύμητες ενέργειες συνεχίστηκαν.

«Αισθανόμουν ακόμα αδύναμος για μερικές μέρες μετά και όχι ο ίδιος – αν και τα συμπτώματα δεν ήταν τόσο σοβαρά όσο η πρώτη μέρα», είπε.

Ο εθελοντής δήλωσε ότι θα έκανε μία ενισχυτική δόση εμβολίου την Δευτέρα αλλά το βράδυ της Κυριακής έλαβε ένα email που του ανακοίνωσε ότι ακυρώνεται το ραντεβού μετά την εμφάνιση σε Βρετανό ασθενή μιας «ανεξήγητης αντίδρασης».

Υπενθυμίζεται ότι η AstraZeneca ανακοίνωσε την Τρίτη ότι οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου τέθηκαν σε προσωρινή αναστολή .

8eCUgvCwsa

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΙΚΑ ΣΕ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Previous article

Τραμπ: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν αποκεφάλισε τον θείο του και έβαλε το πτώμα του στις σκάλες κτιρίου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.