ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Αττική: Ποια νέα μέτρα εξετάζονται – κλείσιμο θεάτρων, σινεμά, λιγότεροι στα τραπέζια

0

Νέα αυστηρά μέτρα, που θυμίζουν μέρες lockdown, προτείνει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων στην κυβέρνηση, για την συγκράτηση του δεύτερου κύματος κορωνοϊού σε επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές, όπως η Αττική.

Οι αποφάσεις για την μερική ή ολική εφαρμογή αυτών των μέτρων θα ληφθούν σήμερα από την κυβέρνηση και θα ανακοινωθούν το απόγευμα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας.

Το Λεκανοπέδιο βρίσκεται εδώ και εβδομάδες στο κόκκινο με τα κρούσματα να ξεπερνούν σταθερά τα 100 ανά ημέρα, γεγονός που προκαλεί ανησυχία, σε συνδυασμό και με το άνοιγμα χθες των σχολείων. Την κατάρτιση της λίστας ζήτησε από τους επιστήμονες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και παραδόθηκε χθες το βράδυ στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στα μέτρα που προτείνονται περιλαμβάνεται η αναστολή όλων των πολιτιστικών εκδηλώσεων και το κλείσιμο θεάτρων και κινηματογράφων, με εξαίρεση τους θερινούς. Επίσης, επανέρχονται μέτρα για τον περιορισμό του συγχρωτισμού στις λαϊκές αγορές και τις ανοιχτές συγκεντρώσεις όπου προκρίνεται και η αυστηρή σύσταση για χρήση μάσκας και μείωση του επιτρεπόμενου ορίου ατόμων. Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να μειωθούν τα άτομα ανά τραπέζι στα καταστήματα εστίασης, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και νέα μείωση στους καλεσμένους κοινωνικών εκδηλώσεων, που μέχρι σήμερα είναι 50.  

Ανησυχία για τις εικόνες συγχρωτισμού στα ΜΜΜ
Ανησυχία στους επιστήμονες προκαλούν και οι εικόνες συγχρωτισμού στα μέσα μεταφοράς και γι αυτό συστήνουν την λήψη μέτρων αποσυμφόρησης τόσο στους χώρους αναμονής όσο και εντός των λεωφορείων και των συρμών του Μετρό και του ηλεκτρικού. Στον Δημόσιο τομέα ήδη ισχύει το κυλιόμενο ωράριο προκειμένου να υπάρχει αποσυμφόρηση στις ώρες αιχμής και θα δοθεί παράταση του μέτρου για όσο διάστημα κριθεί απαραίτητο. Υποχρεωτική θα καταστεί η χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους (σε όσους δεν ισχύει ήδη), ενώ από την κυβέρνηση έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε ανοιχτούς χώρους.

Για την Αττική εξετάζεται η επιβολή αυστηρότερων μέτρων σε επίπεδο δήμων, ανάλογα την επιδημιολογική επιβάρυνση που καταγράφει ο ΕΟΔΥ, όπως δήλωσε χθες ο υπουργός Υγείας. «Βλέπω, λοιπόν, ότι σιγά-σιγά διαμορφώνεται αυτή η εικόνα επιστημονικά, να μπορούμε να παρέμβουμε πιο τοπικά, σε επίπεδο δήμων, με οριζόντια μέτρα ή με κάποια συγκεκριμένα μέτρα, έτσι ώστε να περιορίσουμε ενδεχομένως μία τοπική συρροή ή μία έξαρση», είπε ο κ. Κικίλιας.

Στην Αττική καλύφθηκε το 60% των ΜΕΘ! Μέχρι το τέλος της χρονιάς μάσκες στα σχολεία

Previous article

Άγιοι Θεόδωροι: “θα κλείσουμε το σχολείο αν έρθουν προσφυγόπουλα” (βιντεο)

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.