ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

17 ΜΕΘ για 1 εκατ. ανθρώπους στην Πελοπόννησο – Πόσες είναι στην Κόρινθο

0

Αποκαλυπτική είναι η έκθεση που δημοσιοποίησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) και η οποία απεικονίζει την κατάσταση των ΜΕΘ σε όλη την Ελλάδα. Ειδικά για την Πελοπόννησο τα νούμερα είναι αποκαρδιωτικά, καθώς σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ σε όλη την περιφέρεια υπάρχουν μόλις 17 ενεργές κλίνες ΜΕΘ για περισσότερο από ένα εκατομμύριο κατοίκους! Οι ενεργές κλίνες ΜΕΘ για Covid-19 είναι μόλις 6 (!!!) για την ίδια αναλογία πληθυσμού.

Οι ΜΕΘ-COVID βρίσκονται σε Κορινθία, Αρκαδία και Μεσσηνία, ενώ Αργολίδα και Λακωνία δεν διαθέτουν ούτε ένα κρεβάτι Μονάδας Εντατικής Θεραπείας. Ακόμα και η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) που υπάρχει στο νοσοκομείο Ναυπλίου, δεν λειτουργεί λόγω έλλειψης προσωπικού!

Ειδικότερα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Γ.Ν. ΚΟΡΙΝΘΟΥ: Υπάρχει μία Γενική ΜΕΘ με 5 ενεργές κλίνες. Υπάρχουν άλλες 2 κλίνες που δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού. Το 2020 και για την περίοδο της πανδημίας προσλήφθηκαν 78 άτομα όλων των ειδικοτήτων ως επικουρικό προσωπικό.

Γ.Ν. ΝΑΥΠΛΙΟΥ: Υπάρχει μία Γενική ΜΑΦ αλλά δεν λειτουργεί λόγω έλλειψης προσωπικού με περίπου 6 κλίνες. Για την περίοδο της πανδημίας έχουν προσληφθεί περίπου 14 άτομα.

Γ.Ν. ΑΡΓΟΥΣ: Δεν υπάρχει ούτε Γενική ΜΕΘ ούτε ΜΑΦ. Για την περίοδο του κορωνοϊού έχουν προσληφθεί περισσότερα από 40 άτομα επικουρικό προσωπικό.

ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Υπάρχει μία Γενική ΜΕΘ με 6 κλίνες. Για την περίοδο της πανδημίας έχουν προσληφθεί περίπου 30 άτομα επικουρικό προσωπικό.

Γ.Ν. ΣΠΑΡΤΗΣ: Δεν υπάρχει ούτε Γενική ΜΕΘ ούτε ΜΑΦ. Για την περίοδο της πανδημίας έχουν προσληφθεί περίπου 10 με 12 άτομα Επικουρικό προσωπικό.

Γ.Ν. ΜΟΛΑΩΝ: Έχουν προσληφθεί περίπου 20 άτομα ως Επικουρικό προσωπικό για την πανδημία.

Γ.Ν. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Υπάρχει μία Γενική ΜΕΘ με 6 κλίνες και μία ΜΕΘ covid με 6 κλίνες. Περίπου 50 άτομα ως Επικουρικό προσωπικό έχει προσληφθεί για τις ανάγκες της πανδημίας.

Γ.Ν. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ: 40 άτομα περίπου έχουν προσληφθεί ως Επικουρικό προσωπικό για την πανδημία.

ΠΗΓΗ: ΙΝ.ΓΡ

Τι θα κάνει ο δήμος Κορινθίων για τα επερχόμενα ακραία καιρικά φαινόμενα

Previous article

Βόμβα Γκιώνη: “Έχω ενημέρωση για κρούσματα κορονοϊού στον δήμο μας”

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.