ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κόρινθος: το μεσημέρι αναμένεται να χτυπήσει ο Ιανός

0

Ύστερα από μία νύχτα στην διάρκεια της οποίας σημειώθηκαν έντονα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή των Λουτρών Ωραίας Ελένης, αυτή την στιγμή η κατάσταση στην ανατολική Κορινθία περιγράφεται από την φράση “ηρεμία πριν από την καταιγίδα”. Ο κυκλώνας “Ιανός” που σάρωσε την κεντρική Ελλάδα και προκάλεσε τον θάνατος μιας γυναίκας (ενώ άλλοι δύο ακόμα άνθρωποι αγνοούνται) προσεγγίζει πλέον την Κορινθία, όπως φαίνεται και από τον μετεωρολογικό χάρτη του windy.com.

Την ίδια ώρα ένα ακόμα “απομεινάρι” του κεντρικού κυκλώνα -ο οποίος πλέον κινείται νότια προς την Κρήτη, παράλληλα με την δυτική ακτή της Πελοποννήσου- έρχεται με μεγάλη ταχύτητα από τα δυτικά και αναμένεται να εκδηλώσει τα πρώτα συμπτώματα σε λίγες ώρες, περίπου στις 12 το μεσημέρι.

(Δύο μέτωπα του κυκλώνα προσεγγίζουν αυτή την στιγμή (08.00) την Κόρινθο, από τα βόρεια και τα δυτικά)

Η τωρινή ηρεμία, πάντως είναι σε αντίθεση με την μεγάλη βροχή που έπεσε την νύχτα και προκάλεσε πλημμύρες στα Λουτρά Ωραίας Ελένης. Μάλιστα, στην περιοχή έκλεισε και ο δρόμος Κορίνθου – Επιδαύρου.

Όλες οι υπηρεσίες της Περιφέρειας και του δήμου Κορινθίων είναι σε επιφυλακή, ενώ τις προηγούμενες ημέρες έγιναν εκτεταμένες και επείγουσες εργασίες καθαρισμών ρεμάτων γύρω από τις πόλεις, αλλά και των φρεατίων εντός αυτής.

Εν αναμονή λοιπόν.

ΚΕΡΚΥΡΑ

Previous article

Ποια είναι η κρίσιμη ημερομηνία για το γενικό lockdown στην Αττική

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.