ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Ποια είναι η κρίσιμη ημερομηνία για το γενικό lockdown στην Αττική

0

Η νέα δέσμη μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την Αθήνα είναι η τελευταία ελπίδα να αποτραπεί αυτό που όλοι βλέπουν να έρχεται. Ένα νέο γενικευμένο lockdown στην πρωτεύουσα. Είναι κοινό μυστικό στις τάξεις των επιστημόνων ότι δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι ότι η κατάσταση ανατρέπεται με συμβατικά μέτρα, όπως τα σημερινά.

Η ελπίδα όλων είναι ότι ο κόσμος έχοντας συνειδητοποιήσει πια ότι το lockdown είναι προ των πυλών θα δείξει πιο ώριμη στάση και θα τηρήσει τα μέτρα για να μη δει τα χειρότερα να έρχονται.

H μέρα που θα κρίνει τα πάντα είναι η επόμενη Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου. Αν μέχρι τότε δεν έχουμε σημάδια αναχαίτισης του ιού και μείωσης των κρουσμάτων, τότε η απόφαση για το νέο lockdown θα έρθει ένα βήμα πιο κοντά. Αν μέχρι τότε ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει πάνω από 300 την ημέρα και ο αριθμός των διασωληνωμένων πλησιάζει το τριψήφιο νούμερο, τότε η καραντίνα θα είναι μονόδρομος.

Υπάρχει ελπίδα αναστροφής της κατάστασης χωρίς lockdown; Δύσκολο με τα σημερινά δεδομένα, αλλά αν έστω και την ύστατη ώρα πειθαρχήσουμε στα μέτρα και κάνουμε εμείς το καθήκον μας κι η κυβέρνηση το δικό της, ίσως η οικονομία πάρει μια νέα παράταση ζωής…

Κόρινθος: το μεσημέρι αναμένεται να χτυπήσει ο Ιανός

Previous article

Κοινές στρατιωτικές ασκήσεις των Ειδικών Δυνάμεων Ελλάδας και Τουρκίας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.