ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλία: έσωσαν ένα-ένα τα ζώα από τον Ιανό (FOTO-VIDEO)

0

Η αγωνία συνεχίζεται για την τύχη της 43χρονης που αγνοείται στην Θεσσαλία, μετά το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας «Ιανός».

Αν και από το Σάββατο έχει βρεθεί το αυτοκίνητο της γυναίκας από το Μουζάκι Καρδίτσας, η ίδια ακόμη δεν έχει βρεθεί και η αγωνία παρατείνεται, καθώς οι έρευνες των αρχών δεν έχουν καρποφορήσει μέχρι στιγμής.

Η άτυχη γυναίκα φέρεται να είχε αγνοήσει τις υποδείξεις της αστυνομίας και προσπάθησε να περάσει με το όχημά της ένα πολύ επικίνδυνο πέρασμα, με τα ορμητικά νερά του ποταμού στην περιοχή να την παρασύρουν. Μετά από μία ημέρα βρέθηκε το αυτοκίνητό της, όχι όμως και η ίδια που παραμένει ως η μόνη αγνοούμενη από την κακοκαιρία «Ιανός».

Αυτοκίνητο μέσα σε ορμητικά νερά

Στην περιοχή επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 7 οχήματα και 3 drones της 1ης ΕΜΑΚ, ενώ συμμετέχουν και εθελοντές για τον εντοπισμό της. Το γεγονός ότι η περιοχή έχει πολλούς παραποτάμους, έχει κάνει δύσκολη την προσπάθεια εντοπισμού της, σε συνδυασμό βέβαια με τα νερά που ακόμη είναι σε μεγάλο όγκο.

Ασύλληπτες καταστροφές στην Καρδίτσα

Χθες ο τραγικός απολογισμός από την κακοκαιρία έφτασε τους τρεις νεκρούς, καθώς ο δεύτερος αγνοούμενος, ένας 62χρονος από την Καστανιά Καρδίτσας, βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από την πυροσβεστική υπηρεσία. Όπως αποδείχθηκε, ο άτυχος άνδρας σκοτώθηκε καθώς κατέρρευσε η στέγη του σπιτιού του και τον καταπλάκωσε. Μία ημέρα πριν έχασαν τη ζωή τους από την κακοκαιρία μία ηλικιωμένη γυναίκα στα Φάρσαλα και ένας 63χρονος κτηνοτρόφος αλβανικής καταγωγής.

Την ίδια ώρα, τόσο η πόλη της Καρδίτσας, όσο και άλλες περιοχές του Νομού, προσπαθούν να συνέλθουν από το σοκ της κακοκαιρίας. Οι καταστροφές είναι τεράστιες καθώς πλημμύρισαν περίπου 5.000 σπίτια, ενώ άλλα κατέρρευσαν και οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια.


Σε χωριά όπως το Μακρυχώρι και τα Καλογριανά η κατάσταση είναι δραματική καθώς οι όγκοι νερού είναι τεράστιοι, με τα συνεργία, αλλά και τους ίδιους τους κατοίκους, να προσπαθούν να καθαρίσουν τους δρόμους.

Στο Μουζάκι οι καταστροφές είναι τεράστιες, καθώς έχουν πλημμυρίσει τα σπίτια, ενώ ένα μέρος του Κέντρου Υγείας κατέρρευσε.

Πλημμύρες και ζημιές σε κτίριο στο Μουζάκι Καρδίτσας

Στον δήμο Παλαμά, η στάθμη του νερού στις κοινότητες Βλοχού και Μεταμόρφωσης είναι σε οριακό σημείο. Πρόκειται για περιοχές που το 1994 πλημμύρισαν με ανυπολόγιστες καταστροφικές συνέπειες. Επίσης, στον ίδιο δήμο, δύσκολη είναι η κατάσταση και στην κοινότητα Καλογριανών, τα οποία έχουν πλημμυρίσει.

Το πέρασμα του κυκλώνα «Ιανού» ήταν αισθητό και στα Τρίκαλα με επίκεντρο την κοινότητα των Μεγάλων Καλυβίων. Εκτάσεις πλημμύρισαν, αυλές σπιτιών γέμισαν νερά, ενώ η Πολιτική Προστασία του νομού βρέθηκε επί ποδός στήνοντας αναχώματα για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Χαρακτηριστική είναι ανάρτηση του δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου:

Η Θεσσαλία μετράει τις πληγές της, μετά από ένα πολύ δύσκολο βράδυ. Στο πόδι συνεχώς, δίπλα στους κατοίκους των Μεγάλων Καλυβίων, μαζί με τους Αντιδημάρχους Βασίλη Κρανιά και Γιώργο Ζιώγα, τον ΓΓ Θωμά Παπασίκα, τον πρόεδρο Παναγιώτη Λαγάρα, το προσωπικό του Δήμου, την Περιφέρεια, την Πυροσβεστική, Αστυνομία και τον Στράτο.

Αποτράπηκαν τα χειρότερα στα Μεγάλα Καλύβια


mini lockdown: οδηγός επιβίωσης των εργαζομένων – οι άδειες και οι αμοιβές

Previous article

ΗΠΑ: Σύλληψη ύποπτης για την αποστολή του φακέλου με δηλητήριο στον Τραμπ

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.