ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η φωτογραφία από την κοινή άσκηση ελληνικών και αμερικανικών αρμάτων στον Έβρο

0

Η Άγκυρα βλέπει πως οι σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ συνεχώς ενισχύονται, με τις ΗΠΑ να δίνουν μεγάλη σημασία στον Έβρο.

Οι κοινές ασκήσεις αρμάτων Ελλάδας – ΗΠΑ στο Πετροχώρι Ξάνθης στέφθηκαν με μεγάλη επιτυχία, ενώ Έλληνες και Αμερικανοί έβγαλαν και αναμνηστική φωτογραφία με τα αμερικανικά M1A2 Abrams και τα ελληνικά Leopard-2HEL.

Μάλιστα οι Αμερικανοί είχαν να πουν τα καλύτερα για την ετοιμότητα και την αποτελεσματικότητα των ελληνικών αρμάτων (σ.σ. το κατάλαβαν για τα καλά κατά την άσκηση).

Είχε προηγηθεί στα τέλη Αυγούστου ελληνική άσκηση στο Πεδίο Ασκήσεων – Βολών «ΨΗΛΟΣ ΣΤΑΛΟΣ» στα Λάβαρα Έβρου.

Στην άσκηση, εξετάστηκαν διαδικασίες και τεχνικές διεξαγωγής επιθετικών επιχειρήσεων και συμμετείχαν προσωπικό και μέσα της 50 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας (50 Μ/Κ ΤΑΞ).

Η επιθετικές επιχειρήσεις έγιναν στο πλαίσιο της Τακτικής Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΗΣ ΒΙΣΒΙΖΗΣ-20», παρουσία του Διοικητή του Δ΄ Σώματος Στρατού (Δ΄ ΣΣ «ΘΡΑΚΗ»), Αντιστράτηγου Άγγελου Ιλαρίδη.

Να θυμίσουμε πως στο στρατόπεδο «Κανδηλάπτη» που βρίσκεται στην είσοδο της Αλεξανδρούπολης και πολύ κοντά στην Εγνατία Οδό, θα φιλοξενείται η βάση των αμαρικανικών στρατευμάτων.

Οι Τούρκοι κατηγορούν τις ΗΠΑ ότι με την βάση στην Αλεξανδρούπολη σκοπό έχει να ελέγξει τα στενά του Βοσπόρου.

Και όταν μιλάμε για «έλεγχο» των στενών δεν μιλάμε απλά για παρατήρηση των πλοίων που διέρχονται αλλά και για πιθανές επιχειρήσεις εναντίον τους.

8eCUgvCwsa

Καρδίτσα, η επόμενη μέρα: “Η πόλη τελείωσε. Δεν ξεπερνιέται αυτή η καταστροφή”

Previous article

Υπό κατάληψη για 24 ώρες δύο σχολεία στην Κορινθία

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.