ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Συνεχίζεται η αποκατάσταση ζημιών στα Λουτρά Ωραίας Ελένης

0

Με δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο δήμος Κορινθίων ενημερώνει για τις άμεσες ενέργειες που έχουν ξεκινήσει από την πρώτη στιγμή μετά τις καταστροφές στα Λουτρά Ωραία Ελένης.

“Για 4η ημέρα σήμερα συνεργεία του δήμου Κορινθίων εργάζονται στην περιοχή των Λουτρών Ωραίας Ελένης για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε το φαινόμενο «ΙΑΝΟΣ»”, αναφέρεται στο δελτίο Τύπου.

“Ειδικότερα ,πραγματοποιούνται ενέργειες καθαρισμού στην περιοχή της λαϊκής αγοράς ενώ βαρέα μηχανήματα απομακρύνουν μπάζα και χώματα ώστε οι οδικές αρτηρίες να αποδοθούν πλήρως και ασφαλώς στους πολίτες.

Η περιοχή των Λουτρών επλήγη από το φαινόμενο τη νύχτα του Σαββάτου. Άμεση ήταν η αντίδραση του δήμου ο οποίος με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ.Σπύρο Ζαχαριά έφτασε στις 04:00 τα ξημερώματα στο σημείο με μηχανήματα και ανθρώπινο δυναμικό ώστε οι συνέπειες του φαινομένου να είναι οι μικρότερες δυνατές. Τις προηγούμενες δε ημέρες ο δήμος είχε λειτουργήσει προληπτικά με την παρουσία του Δημάρχου Βασίλη Νανόπουλου, καθαρίζοντας επικίνδυνα ρέματα και με στόχο ο όγκος νερού που θα ήταν αδύνατο να συγκρατηθεί από τα καμένα να έχει διέξοδο και να φτάσει στην θάλασσα.
Οι ζημιές που άφησε το φαινόμενο πίσω του είναι αρκετές, κυρίως σε υπόγεια σπιτιών και υποδομές δικτύου.

?? Μέριμνα μας είναι η άμεση αποκατάσταση τους κυρίως όμως η θωράκιση και αυτής της περιοχής άμεσα με αντιπλημμυρικά έργα ώστε ανάλογα φαινόμενα στο μέλλον να μην απειλήσουν ξανά ζωές και περιουσίες. Το έργο που ο δήμος προωθεί κατά προτεραιότητα είναι η κατασκευή του δικτύου ομβρίων υδάτων των Λουτρών για την απορροή των νερών της βροχής που πλέον δεν συγκρατούνται στο καμένο δάσος.

Μεγάλωσε, αλλά …κλείνει η λίστα των υπο κατάληψη σχολείων στην Κορινθία

Previous article

Νέα μέτρα και προϋποθέσεις για την λειτουργία των λαϊκών αγορών στον δήμο Κορινθίων

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.