ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλωσε, αλλά …κλείνει η λίστα των υπο κατάληψη σχολείων στην Κορινθία

0

Δύο ακόμα σχολεία προστέθηκαν σήμερα στην λίστα των υπό κατάληψη σχολείων της Κορινθίας, καθώς εκτός από το ΓΕΛ Βέλου και το 1ο ΓΕΛ Κιάτου, που είναι από χτες σε κατάληψη, σήμερα προχώρησαν και το ΓΕΛ Βραχατίου και το Γυμνάσιο – Λύκειο Αγίων Θεοδώρων. Από τα σχολεία αυτά η κατάληψη έχει σταματήσει στο ΓΕΛ Βέλου και συνεχίζεται στα άλλα τρία σχολεία. Ωστόσο, όπως εκτιμά ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας Δημήτρης Ασβεστόπουλος, και στα σχολεία αυτά οι καταλήψεις θα ολοκληρωθούν σήμερα και από αύριο θα λειτουργούν κανονικά.

Και στα τέσσερα σχολεία υπήρξε διακριτική παρέμβαση της εισαγγελίας, προς την Αστυνομία να προχωρήσει σε συστάσεις στα παιδιά, να διακόψουν την κατάληψη και κυρίως να αποφύγουν φθορές. Λίγο πιο σοβαρά είναι τα πράγματα στο σχολικό συγκρότημα των Αγίων Θεοδώρων όπου υπήρξαν πληροφορίες και για παρουσία εξωσχολικών στην κατάληψη.

Με την ευκαιρία της συζήτησης με τον κ. Ασβεστόπουλο ρωτήσαμε τον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας αν υπάρχουν προβλήματα με την διαχείριση της πανδημίας στα Γυμνάσια και Λύκεια του νομού ειδικά με όσους αντιδρούν για τις μάσκες, τον αριθμό των μαθητών και την επάρκεια προσωπικού καθαριότητας.

Για τις μάσκες ο κ. Ασβεστόπουλος τόνισε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα είτε από μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας (καθηγητές και μαθητές), είτε από αντιδρώντες γονείς: “ακόμα και γονείς που στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης εμφανίζονται σφόδρα αντίθετοι, όταν έρχονται στα σχολεία συμμορφώνονται”, είπε χαρακτηριστικά, ενώ για τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη παραδέχτηκε πως κυμαίνονται από 14 έως 25: “Ακόμα και πριν από την υγειονομική κρίση, όταν ο αριθμός των μαθητών έφτανε τους 28 τα τμήματα μοιράζονταν. Τώρα μπορεί να το κάνουμε και στους 26-27 μαθητές, αν έχουμε θέμα. Γενικότερα, δεν υπάρχουν τμήματα με περισσότερους απο 25 μαθητές…”.

Κίνα: Η μεγαλύτερη γυάλινη γέφυρα στον κόσμο -Σχεδόν αόρατη, γίνεται ένα με το φυσικό τοπίο

Previous article

Συνεχίζεται η αποκατάσταση ζημιών στα Λουτρά Ωραίας Ελένης

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.