ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Οι φίλοι της μοτοσυκλέτας συναντώνται στο Ξυλόκαστρο

0

Συνάντηση φίλων της μοτοσυκλέτας διοργανώνει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 3και 4 Οκτωβρίου η «Μότο-Λέσχη Ξυλοκάστρου», στην Μαρίνα Ξυλοκάστρου. Η συνάντηση περιλαμβάνει εκδηλώσεις όπως παρουσιάσεις – τest drive – αξεσουάρ Moto αλλά & εντουροβόλτα. Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης.

Η Μότο-λέσχη είναι η παλιότερη εν ενεργεία λέσχη μοτοσικλέτας στην Ελλάδα με συνεχείς διοργανώσεις αγώνων από το 1982 και τη μεγαλύτερη εμπειρία στον τομέα της «χωμάτινης» μοτοσικλέτας. Στο ιστορικό των αγώνων γράφουμε 22 αγώνες πρωταθλήματος ENDURO, 12 SCRAMBLE, αρκετούς αγώνες κυπέλλου ENDURO, καθώς επίσης και τη διοργάνωση 3 αγώνων RALLY-RAID με το όνομα ΟΔΥΣΣΕΙΑ (το 1984, 1985 και 2002). Πρέπει να αναφέρουμε ότι την τελευταία δεκαετία, όλες μας οι διοργανώσεις γίνονται υπό την αιγίδα της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Στη λέσχη μας σήμερα, υπάρχουν περισσότερα από 100 ενεργά μέλη που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς, εκτός των αγώνων, όπως Εθελοντική Ομάδα Δασοπυρόσβεσης, Εθελοντική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών, Εθελοντές Αιμοδότες, αλλά και διοργανώσεις ομαδικών εκδρομών μοτοσικλέτας και περιπέτειας.

Από το 1982 ως σήμερα, αθλητές της λέσχης μας συμμετέχουν συνεχώς και με πολλές επιτυχίες στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα και Κύπελλα ENDURO και SCRAMBLE. Στις μέρες μας έχουμε την τρίτη γενιά αναβατών ENDURO (και πιο επιτυχημένη) που ακολουθεί τα βήματα των παλαιοτέρων οδηγών και «ανοίγει δρόμους» για τους νεότερους. Στην ελληνική ιστορία του ENDURO, η ΜΟΤΟΛΕΣΧΗ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ έχει πρωτοπορήσει πολλές φορές σχετικά με διαδικαστικά και οργανωτικά θέματα των αγώνων, κρατώντας πάντα χαμηλούς τόνους χωρίς φιλαρέσκειες και εγωισμούς, έχοντας πάντα ως «συνοδηγό» την αγάπη μας για το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Με τη διοργάνωση δύο RALLY-RAID (της ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ) το 1984 και 1985, ξεκίνησε ένα νέο είδος αγώνων για τα ελληνικά δεδομένα, με απώτερο σκοπό τη συμμετοχή μοτοσικλετών και αυτοκινήτων σε έναν κοινό αγώνα, πράγμα που δυστυχώς δεν καρποφόρησε τότε.

Η λέσχη έχει 100 (15% γυναίκες) ενεργά μέλη από την περιοχή του Ξυλοκάστρου κυρίως, αλλά και από άλλες περιοχές της Κορινθίας. Κύριες δραστηριότητες της λέσχης είναι προώθηση και προβολή του Μοτοσικλετισμού στην κοινή γνώμη της πόλης, εκδρομές και μικρά ταξίδια με μοτοσικλέτα και κυρίως δραστηριοποιείται στον αθλητισμό με μοτοσικλέτα εκτός δρόμου, με πολυετή πείρα στη διοργάνωση αγώνων τύπου ENDURO (19 πρωταθληματικοί αγώνες) και SCRABLE (5 πρωταθληματικοί αγώνες), όπως και με συνεχή παρουσία αναβατών της στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα των παραπάνω τύπων αγώνων.

Επίσης, έχει πρώτη διοργανώσει και μοναδικά στα ελληνικά μοτοσικλετιστικά δρώμενα, με απόλυτη επιτυχία αγώνα τύπου RALLY-RAID (1000 km γύρος της Πελοποννήσου με την ονομασία ΟΔΥΣΣΕΙΑ) το 1984 και 1985, ο οποίος καλυπτόταν στην τριήμερη διάρκειά του τηλεοπτικά από την τότε ΥΕΝΕΔ με τρίλεπτο αφιέρωμα στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του σταθμού (κάτι μοναδικό για τους ελληνικούς αγώνες μοτοσικλέτας, ακόμη για τα σημερινά δεδομένα). Ο εν λόγω αγώνας διοργανώθηκε πάλι με επιτυχία τον Ιούνιο 2002.

Η λέσχη είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στην προστασία του βουνού και του δάσους με εθελοντική προφύλαξη και βραδινές περιπολίες τα καλοκαίρια στα ορεινά του Ξυλοκάστρου. Στη μεγάλη φωτιά του Ιουλίου 2000, με πολυπληθή ομάδα στο «Μαυριόρος», βοήθησε τις πυροσβεστικές δυνάμεις σε όλη τη διάρκεια της φωτιάς. Τελευταία συμμετοχή της είναι στην «Ημέρα της Μεσογείου-Καθαρή Μεσόγειος» τον Ιούνιο 2001 μαζί με το Δήμο Ξυλοκάστρου καθάρισαν ένα σκουπιδότοπο στη Ζήρεια.

Έκπτωτο κηρύσσει ο δήμος τον εργολάβο της πλατείας – γιατί δεν ανησυχεί ο Γιώργος Πούρος

Previous article

Κορωνοϊός: 12 κρούσματα σε κρουαζιερόπλοιο – Θα καταπλεύσει στον Πειραιά

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.