ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Κορωνοϊός: 12 κρούσματα σε κρουαζιερόπλοιο – Θα καταπλεύσει στον Πειραιά

2

Στον Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσει, με εντολή της Πολιτικής Προστασίας, το κρουαζιερόπλοιο «Mein Shiff 6» μετά από τον εντοπισμό δώδεκα κρουσμάτων κορονοϊού σε μέλη πληρώματος. Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την άφιξή του στον Πειραιά θα επαναληφθούν τα τεστ στα δώδεκα μέλη του πληρώματος που βγήκαν θετικοί στην covid 19, ενώ αναμένεται να γίνουν τεστ και στο υπόλοιπο πλήρωμα. 

Το κρουαζιερόπλοιο το πρωί της Δευτέρας βρισκόταν στην Μήλο. Το κρουαζιερόπλοιο Mein Shiff 6, είναι αυτό με το οποίο η Ελλάδα -από την Κρήτη- «έκοψε την κορδέλα» της επανεκκίνησης της κρουαζιέρας.

Αιτία της επιστροφής του πλοίου είναι το γεγονός ότι εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία οδήγησαν σε συναγερμό. Ειδικότερα, στο πλαίσιο των δειγματοληπτικών ελέγχων που διενεργούνται, ελήφθησαν 150 δείγματα, με 12 να είναι θετικά στον κορωνοϊό. Πρόκειται για μέλη του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου. Οι νοσούντες έχουν τεθεί ήδη σε καραντίνα και πρόκειται να υποβληθούν σε νέο τεστ.

Στο κρουαζιερόπλοιο, το οποίο αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στα ανοιχτά της Μήλου, επιβαίνουν 922 επιβάτες και 766 μέλη πλήρωμα. Το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο πραγματοποιεί το δρομολόγιο Ηράκλειο-Πειραιάς-Κέρκυρα.

Για την κατάσταση έχει ήδη ενημερωθεί ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

8eCUgvCwsa

Οι φίλοι της μοτοσυκλέτας συναντώνται στο Ξυλόκαστρο

Previous article

Συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού κοινοχρήστων χώρων στονΔήμο Βέλου Βόχας

Next article

You may also like

2 Comments

  1. […] στον κορωνοϊό είναι τελικά τα 12 μέλη πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου Mein Schiff που μέχρι σήμερα το πρωί θεωρούνταν θετικά […]

  2. […] στον κορωνοϊό είναι τελικά τα 12 μέλη πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου Mein Schiff που μέχρι σήμερα το πρωί θεωρούνταν […]

Comments are closed.