ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΘΗΣΑΥΡΟΙΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Θεμιστοκλής στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο – Έφτασε η προτομή του στην Αθήνα

0

Στην Αθήνα βρίσκεται η προτομή του Θεμιστοκλή που έφτασε από το αρχαιολογικό μουσείο Parco Archeologico di Ostia Antica, Museo Οstiense της Ιταλίας ενόψει της έκθεσης «Οι μεγάλες νίκες. Στα όρια του μύθου και της Ιστορίας».

Το γνωστό ρωμαϊκό αντίγραφο του αρχαίου Έλληνα πολιτικού και στρατηγού της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας έφτασε στη χώρα μας με αφορμή την μεγάλη περιοδική έκθεση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, η οποία θα παρουσιάζει τα ιστορικά γεγονότα από τη Μάχη του Μαραθώνα μέχρι και τις Πλαταιές, όπου ο Θεμιστοκλής είχε ενεργό ρόλο και ηγετική συμμετοχή. 

Η έκθεση ανοίγει στις 29 Σεπτεμβρίου, ημέρα κατά την οποία θεωρείται ότι ολοκληρώθηκε η Ναυμαχία της Σαλαμίνας, και σε αυτήν θα παρουσιαστούν περισσότερα από 100 εκθέματα– τεκμήρια από μια ιστορική περίοδο όπου τα ευρήματα είναι πολύ λίγα, όπως τόξα και βέλη που βρέθηκαν στον Λόφο Κολωνού.  

Την διαδικασία της αποσυσκευασίας και του στησίματος της προτομής του Θεμιστοκλή στην έκθεση κατέγραψε με το κινητό της τηλέφωνο η διευθύντρια του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, Μαρία Λαγογιάννη και την μοιράζεται με το κοινό του μουσείου.


Πηγή: m.lifo.gr

8eCUgvCwsa

Δεύτερη Καταγγελία του Συλλόγου Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Ν.Κορινθίας προς την Διοίκηση του Νοσοκομείου

Previous article

Το μίσος των δύο αδελφών που γέννησε δύο κολοσσούς στην αθλητική βιομηχανία

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.