ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Προσωρινή διακοπή του δημοτικού συμβουλίου Κορίνθου

1

Διακόπηκε για λίγα λεπτά το δημοτικό συμβούλιο ενώ ήταν σε εξέλιξη η συζήτηση του πρώτου θέματος που αφορά το διοικητήριο. Ο κ. Νανόπουλος κάλεσε τους επικεφαλής των παρατάξεων στο γραφείο του προκειμένου να υπάρξει μία ενημέρωση εκτός δημοσιότητας.

Ενώ όλοι συμφωνούν ότι η Ποσειδωνία δεν αποτελεί τον ιδανικό τόπο για να γίνει νέο διοικητήριο, πλειοψηφία και μειοψηφία διαφωνούν για το αν θα πρέπει να ληφθεί σήμερα απόφαση που να ξεκαθαρίζει την άρνηση του δημοτικού συμβουλίου και εν γένει της τοπικής κοινωνίας, να αποδεχτεί την δημιουργία του νέου διοικητηρίου στην Ποσειδωνία.

Ο κ. Νανόπουλος στην εισήγησή του ζήτησε το θέμα να έρθει ξανά προς συζήτηση, αφού εγκριθεί η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που θα οδηγήσει στην αναθεώρηση του ΓΠΣ, προκειμένου να υπάρχει μεγαλύτερη και σαφέστερη εικόνα.

Ο κ. Πνευματικός, ωστόσο, εξέφρασε τον φόβο ότι κάτι τέτοιο θα φέρει τον δήμο προ τετελεσμένων καθώς την αναθεώρηση και την τελική διαμόρφωση του νέου ΓΠΣ κάνει το υπουργείο και όχι ο Δήμος που έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα. «Στο υπουργείο δεν γνωρίζουν που είναι η Ποσειδωνία ή τι προβλήματα θα δημιουργηθούν», ανέφερε χαρακτηρισιτκά «και γι αυτό πρέπει να στείλουμε άμεσα όλο τον φάκελο με τις κατά καιρούς που έχουμε λάβει, και μαζί και μία νεότερη σημερινή που να επιβεβαιώνει την αρνητική μας θέση…».

Ο κ. Σταυρέλης επισήμανε ότι δεν είναι κατανοητή η εμμονή του Περιφερειάρχη για την συγκεκριμένη θέση ενώ ξεκαθάρισε ότι υπό τις παρούσες συνθήκες δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γίνει στο συγκεκριμένο χώρο το διοικητήριο. Μάλιστα ο κ. Σταυρέλης πρότεινε να δοθούν τα 10 στρέμματα που έχει ήδη πάρει π δήμος στην περιφέρεια για να γίνει το διοικητικό κέντρο, σκέψη με την οποία συμφώνησε ο κ. Νανόπουλος.

Η κυρία Τζέκου από την μεριά της αφού συμφώνησε με την αναγκαιότητα να αλλάξει ο προσανατολισμός της περιφέρειας εξέφρασε τις αντιρρήσεις για την διαδικασία των ΣΔΙΤ, ενώ ο κ. Σπύρου, στην πρώτη του παρουσία ως δημοτικός σύμβουλος, επίσης συμφώνησε για το 6ο ΣΠ, ενώ αναρωτήθηκε γιατί με την Κόρινθο δεν συνέβη ό,τι και με τα άλλα στρατόπεδα της Πελοποννήσου που παραχωρήθηκαν στην Περιφέρεια.

Τελικά, μετά την διακοπή ελήφθη απόφαση να επικαιροποιηθεί η απόφαση του 2007 που ζητά να μην γίνει το νέο Διοικητήριο στην Ποσειδωνία, αλλά στο 6ο ΣΠ. Προς έκπληξη πάντως, ενώ η απόφαση φαινόταν ότι θα ληφθεί ομόφωνα (μέχρι και η Κυρία Τζέκου ψήφισε ΝΑΙ), μειοψήφησε ο Γιώργος Πιέτρης!

Γαλλία: Τέλος στην αιχμαλωσία άγριων ζώων στο τσίρκο

Previous article

ΚΟΡΙΝΘΟΣ

Next article

You may also like

1 Comment

  1. […] Αποσύρθηκε λόγω αναρμοδιότητας του δημοτικού συμβουλίου το θέμα της έκπτωσης του εργολάβου για το έργο της πλατείας. Σύμφωνα με την σχετική γνωμοδότηση που έστειλε στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου ο νομικός σύμβουλος της ΚΕΔΕ, την έκπτωση του εργολάβου κάνει αυτός που ανέθεσε το έργο –εν προκειμένω η Οικονομική Επιτροπή- και όχι το Δημοτικό Συμβούλιο. Έτσι, το ένα από τα δύο μεγάλα θέματα, που αναμενόταν να δημιουργήσει μεγάλες εντάσεις, δεν συζητήθηκε καν. Για το δεύτερο θέμα, που αφορά το Διοικητήριο, μπορείτε να διαβάσετε εδώ. […]

Comments are closed.