ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέος σιδηροδρομικός σταθμός στον Ισθμό -Θα συνδέει τις εγκαταστάσεις της ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ με τον ΟΣΕ

0

Σιδηροδρομική σύνδεση των εγκαταστάσεων της ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ με το δίκτυο του ΟΣΕ προβλέπει η σύμβαση που υπέγραψε η εταιρεία με τον Οργανισμό.

Το έργο, προϋπολογισμού 15 εκατ. ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από τη ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ και προβλέπει νέα σιδηροδρομική γραμμή μήκους 9.0 Km, ανακατασκευή του σιδηροδρομικού σταθμού Καλαμακίου και έναν νέο σταθμό στα Διυλιστήρια της ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ.

Η ανακοίνωση της ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ
Υπογράφηκε σήμερα 2-10-2020 μεταξύ του Αναπλ. Δ/ντος Σύμβουλου του ΟΣΕ, κ. Αθανάσιου Κοτταρά και του Αναπλ. Δ/ντος Σύμβουλου της ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ κ. Ιωάννη Κοσμαδάκη, Ιδιωτικό Συμφωνητικό, για την κατασκευή του έργου της σιδηροδρομικής σύνδεσης των εγκαταστάσεων της παραπάνω εταιρείας με το υφιστάμενο κεντρικό σιδ/κο δίκτυο ΠΑΘΕΠ στην περιοχή του Ισθμού.

Οι μελέτες και το έργο θα χρηματοδοτηθούν στο σύνολο τους από την ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ και το έργο είναι προϋπολογισμού 15.000.000 ευρώ. Ήδη ο ΟΣΕ έχει υποβάλει Αίτηση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης Έργου και αναμένεται η έκδοση της σχετικής ΑΕΠΟ.

Το έργο αφορά κατασκευή νέας σιδ/κής γραμμής (υποδομής και της επιδομής) μήκους 9.0 Km εκ των οποίων τα 2.5 Km θα είναι διπλή γραμμή, με ανακατασκευή του σιδ/κου σταθμού Καλαμακίου και ένα νέο σιδ/κο Σταθμό στα Διυλιστήρια της ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ.

Το έργο που αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα, θα γίνει υπό την επίβλεψή του ΟΣΕ και θα πληροί της προδιάγραφες διαλειτουργικότητας. Το προβλεπόμενο εμπορευματικό έργο για τον ΟΣΕ, θα είναι της τάξης των 500.000 tn/έτος και υπολογίζεται ότι θα επιφέρει αύξηση των εσόδων του ΟΣΕ κατά 1.000.000 Ευρώ.

Στην Πολιτική Γραμματεία του ΜεΡΑ25 ο Θοδωρής Βασιλακόπουλος

Previous article

Με νίκες συνέχισαν Άγιοι Θεόδωροι και Ελλάδα Βέλου – Όλα τα αποτελέσματα στις τοπικές κατηγορίες

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.