ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Κορονοϊός: γιατί ξεκινά δύσκολη εβδομάδα για την Κορινθία

0

Μία δύσκολη εβδομάδα ξεκινά από σήμερα για την Κορινθία, η οποία έχει γίνει το επίκεντρο μιας μεγάλης υγειονομικής κρίσης, σε τέσσερα διαφορετικά σημεία: στον ΟΑΕΕ, στην Εφορία, στην Αντιπεριφέρεια και στον Απόστολο Παύλο. Τις τελευταίες τέσσερις ημέρες έχουν καταγραφεί επίσημα 13 κρούσματα στην Κορινθία, αριθμός που αναμένεται να πολλαπλασιαστεί, καθώς από το Νοσοκομείο και μόνο προκύπτουν σταθερά 2-3 κρούσματα κάθε μέρα, ενώ άγνωστος είναι ο αριθμός που καταγράφει η κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ και φυσικά ο αριθμός των ιδιωτικών εργαστηρίων.  

Αυτή την ώρα εργαζόμενοι στον ΟΑΕΕ (στον οποίο έχουν καταγραφεί τέσσερα κρούσματα) βρίσκονται στο νοσοκομείο Κορίνθου προκειμένου να επαναλάβουν τα τεστ που τους έγιναν την Παρασκευή από την κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ, ενώ και από την εφορία υπάρχουν εργαζόμενοι που θα επαναλάβουν τα τεστ. Αυτή την ώρα, επίσης, ξεκινά δειγματοληπτικός έλεγχος των εργαζομένων στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας. To ερώτημα βέβαια είναι γιατί ο έλεγχος δεν είναι σε όλους τους εργαζόμενους αλλά είναι μόνο δειγματοληπτικός. Και εν πάσει περιπτώσει ποιος είναι ο αριθμός των δειγματοληπτικών τεστ σε μια υπηρεσία με δεκάδες εργαζομένους…

Όπως όλα δείχνουν, αφετηρία για την έξαρση των κρουσμάτων αποτέλεσε το ζευγάρι που επισκέφτηκε την Αγγλία, πριν από περίπου δέκα ημέρες, και επέστρεψε στην Ελλάδα χωρίς να τηρήσει την 14ημέρη καραντίνα. Από εκεί ξεκίνησε η συρροή των κρουσμάτων των τελευταίων ημερών, που δημιούργησε τις εστίες σε ΟΑΕΕ και ΔΟΥ (όπου εργάζονται οι δύο) και στην Αντιπεριφέρεια Κορινθίας (από στενή επαφή με τον ΟΑΕΕ).

Με νίκες συνέχισαν Άγιοι Θεόδωροι και Ελλάδα Βέλου – Όλα τα αποτελέσματα στις τοπικές κατηγορίες

Previous article

Μεγάλη επένδυση €1 δισ. της Microsoft στην Ελλάδα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.