ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Τα γραφήματα που παρουσίασε ο Πέτσας για τον κορονοϊό και τη σύγκριση της Ελλάδας με άλλες χώρες

0

«Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι τόσο στη χώρα μας όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη έχει ήδη εκδηλωθεί ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας που αποτυπώνεται στους αριθμούς κρουσμάτων, διασωληνωμένων και, δυστυχώς, θανάτων», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας για τον κορονοϊό κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τη Δευτέρα.

Ο ίδιος έκανε λόγο για «ένα κύμα που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία, καθώς πλησιάζουμε στην περίοδο των κλειστών χώρων και των εποχικών ιώσεων. Για αυτό, άλλωστε, το θέμα απασχόλησε σοβαρά το πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, παρότι δεν ήταν στην επίσημη ατζέντα του.

Σε ό,τι αφορά τη χώρα μας εξακολουθούμε να τα πηγαίνουμε πολύ καλύτερα από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Παρόλα αυτά χρειάζεται εγρήγορση και όχι εφησυχασμός, διότι πολύ εύκολα μπορεί η εικόνα να αλλάξει δραματικά».

Ο κ. Πέτσας έδειξε και τρία διαγράμματα που αποτυπώνουν την πορεία της Ελλάδας σε αριθμούς κρουσμάτων και θανάτων, σε σχέση με άλλες χώρες με παρόμοιο πληθυσμό.

Είναι, άλλωστε, ο μόνος τρόπος για να αποφύγουμε αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα, αλλά και για να αποφύγουμε τα χειρότερα.

Να συγκρατήσουμε, αλλά και να μειώσουμε τον αριθμό κρουσμάτων και διασωληνωμένων.

«Να συμπράξουμε όλοι για να σωθούν ζωές» είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: newsbeast.gr

8eCUgvCwsa

Σε lockdown για 14 ημέρες ο ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ) Κορίνθου

Previous article

Βάλιας Σεμερτζίδης: Όργωμα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.