ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Κορινθία, Οκτώβριος 2020: Τελικά, ποιος είναι ο αληθινός αριθμός κρουσμάτων; Κρύβουν τα “νούμερα”;

0

Τις τελευταίες τέσσερις ημέρες η Κόρινθος έχει βρεθεί στην δίνη του κορονοϊού. Με αφορμή –κυρίως- το ζευγάρι των εργαζομένων στην ΔΟΥ και τον ΟΑΕΕ, το γαϊτανάκι της πανδημίας έχει αρχίσει να ξετυλίγεται στην πρωτεύουσα του νομού με τουλάχιστον τέσσερα (συν ένα) σημεία αναφοράς: ΟΑΕΕ, ΔΟΥ Κορίνθου, Αντιπεριφέρεια Κορινθίας, Απόστολος Παύλος. Σε αυτά περιλαμβάνεται και ένα σχολείο, για το οποίο, όμως δεν μπορούμε να πούμε περισσότερα, καθώς δεν έχουμε καταφέρει να διασταυρώσουμε τις σχετικές πληροφορίες.

Πριν από λίγη ώρα το Korinthia.net.gr έμαθε ότι και πέμπτο άτομο από τον ΟΑΕΕ Κορίνθου –σε σύνολο 17 εργαζομένων- έχει ταυτοποιηθεί ως φορέας, με τις εξελίξεις να «τρέχουν» για το πώς θα λειτουργήσει το επόμενο διάστημα το παράρτημα της Κορίνθου. Το περίεργο είναι ότι την ίδια ώρα, τόσο στην Εφορία, όσο και στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας –με πολλαπλάσιους εργαζόμενους- δεν έχει προκύψει κανένα νέο θετικό κρούσμα! Μακάρι να είναι έτσι!

Ωστόσο, αυτή την στιγμή είναι δεδομένο ότι έχουμε καταγεγραμμένα: πέντε κρούσματα στον ΟΑΕΕ, ένα κρούσμα στην Αντιπεριφέρεια και ένα κρούσμα στην Εφορία. Σύνολο επτά.
Την ίδια ώρα άλλα τρία κρούσματα υπάρχουν καταγεγραμμένα από τον Απόστολο Παύλο, ενώ από τις ιχνηλατήσεις και τις διεπαφές όλων των παραπάνω κρουσμάτων καταγράφονται τουλάχιστον άλλα τέσσερα επιπλέον (το korinthia.net.gr έχει στην διάθεσή του τα στοιχεία αυτών των φορέων). Σύνολο 14 κρούσματα.
Από την  έρευνα που κάναμε στο Νοσοκομείο Κορίνθου έχει επιβεβαιωθεί από δύο διαφορετικές πηγές ότι την τελευταία εβδομάδα, ως μέσος όρος, καταγράφονται τουλάχιστον 2-3 κρούσματα κάθε μέρα.
Στα παραπάνω δεν περιλαμβάνονται οι θετικές ταυτοποιήσεις και η καταγραφή κρουσμάτων από τα ιδιωτικά ερευνητικά κέντρα στο νομό, απο τα οποία δεν έχουμε επίσημη εικόνα. Αμφιβάλλει, όμως, κανείς πως και εκεί θα προκύπτει ένας ανάλογος αριθμός 2-3 κρουσμάτων -πιθανότατα πολλαπλάσιος- ημερησίως;

Κι όμως! Στο ίδιο διάστημα (από την περασμένη Πέμπτη μέχρι χτες) ο ΕΟΔΥ έχει ανακοινώσει ΣΥΝΟΛΙΚΑ, σε ΟΛΟ το νομό Κορινθίας 13 κρούσματα! Όταν μόνο και μόνο τα επίσημα και βεβαιωμένα που γνωρίζουμε ξεπερνούν τον αριθμό αυτό.

Από τα παραπάνω προκύπτουν εύλογα ερωτηματικά: Ποιος είναι τελικά ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων που ανακοινώνονται στην Κορινθία; Κρύβει κρούσματα ο ΕΟΔΥ; Κι αν ναι, γιατί;

Ανακαλύφθηκε τεράστια μαύρη τρύπα που έχει παγιδέψει έξι γαλαξίες, 1 δισεκατομμύρια χρόνια μετά το Big Bang!

Previous article

Επιστήμονες έφτιαξαν αιμοφόρα αγγεία στο εργαστήριο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.