ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Αυξάνονται τα κρούσματα στην Κορινθία

0

Ολοένα και πιο δύσκολη γίνεται πλέον η κατάσταση στην Κορινθία, η οποία εδώ και δέκα περίπου ημέρες έχει βυθιστεί στην δίνη του κορονοϊού. Διαρκώς νέα κρούσματα προστίθενται στον γενικό λογαριασμό, ο οποίος, ωστόσο, επισήμως παραμένει περίεργα χαμηλός, αν συνυπολογίσει κανείς το τι συμβαίνει.

Την ίδια ώρα νέα κρούσματα προστίθενται στις ήδη γνωστές εστίες, καθώς στην αντιπεριφέρεια, από τα τεστ που έγιναν προέκυψε ένα ακόμα κρούσμα, ενώ στον κύκλο του ΟΑΕΕ -εκτός από τους πέντε εργαζόμενους- το τελευταίο 24ωρο διαγνώστηκαν με κορονοϊό, άλλα τέσσερα πρόσωπα, μέλη του οικογενειακού κύκλου των εργαζομένων.

Ταυτόχρονα, πληροφορίες για το τι συνέβη στον Απόστολο Παύλο αποκαλύπτονται σταδιακά. Εκτός από το περιστατικό με τον γάμο, όπου παραβρέθηκε το ζευγάρι των εργαζομένων σε ΟΑΕΕ και ΔΟΥ, πηγή που μίλησε σήμερα στο Korinthia.net.gr μάς μετέφερε πως πριν από περίπου δέκα ημέρες, την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε εορταστικός εσπερινός σε παρεκκλήσι του Αποστόλου Παύλου, προς τιμήν του Άγιου Κυριακού, προστάτη του Συλλόγου Ιεροψαλτών της Κορινθίας.
Σε αυτόν συμμετείχαν περίπου 30-40 άτομα, από τα οποία -όπως φαίνεται και από τις σχετικές φωτογραφίες που αναρτήθηκαν- ελάχιστα πήραν μέτρα προφύλαξης.

Λίγες μέρες αργότερα ο Μητροπολιτικός Ναός αναδείχτηκε σε επίκεντρο μετάδοσης του ιού, με τουλάχιστον επτά ιεροψάλτες, τρεις ιερείς και άλλους δύο εκκλησιαστικούς παράγοντες να έχουν γίνει φορείς.
Η σπαρακτική ανάρτηση της γιατρού Λέλας Σωτηροπούλου στο facebook, ο σύζυγος της οποίας συμμετείχε στη λειτουργία και ασθενούν αμφότεροι, είναι χαρακτηριστική. Γιατί -και εδώ είναι το τραγικό- ορισμένοι από τους συμμετέχοντες στην εορταστική λειτουργία γνώριζαν πως είναι φορείς, ωστόσο, το απέκρυψαν.

Ποιος κυβερνάει αυτό το κράτος;”, γράφει στην ανάρτησή της η Λέλα Σωτηροπούλου.
“Αν μου έκαναν σήμερα αυτή την ερώτηση θα απαντούσα ανεπιφύλακτα: η Εκκλησία και κάποιοι αχαρακτήριστοι που θεωρούν τον κορωνοϊό ανύπαρκτο κ.ο.κ. Είναι αυτοί που αλωνίζουν στις πλατείες, που δεν αφήνουν μνημόσυνο ή κηδεία.
Ο σύζυγός μου που σημειωτέον είναι γνώστης της βυζαντινής μουσικής υπέπεσε στο σφάλμα να παραβρεθεί σε λειτουργία, όπου κάποιοι ήταν φορείς και το απέκρυψαν. Συμπέρασμα: είμαστε και οι δυο φορείς…, καλώ την κυβέρνηση να τολμήσει… εγώ πεθαίνω κάθε λεπτό!

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το εκπαιδευτικό πλοίο Smolny του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού

Previous article

Ο Δήμος Βέλου-Βόχας συνέστησε Γνωμοδοτική Επιτροπή για τον εορτασμό της ιστορικής επετείου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.