ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Σε πλατεία “Απόστολος Παύλος” θα μετονομαστούν τα Περιβολάκια!

0

Την πρόταση να μετονομαστεί η πλατεία “Παναγή Τσαλδάρη”, ευρύτερα γνωστή ως Περιβολάκια, σε πλατεία “Απόστολου Παύλου” θα καταθέσει στο Δ.Σ. ο Βασίλης Νανόπουλος όπως ανακοίνωσε σήμερα στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση του επίσημου σχεδίου του μνημείου, που έχει προκαλέσει αντιπαραθέσεις το τελευταίο διάστημα.

Όπως είπε η μετονομασία της πλατείας αποτελεί μέρος του προγράμματος που κατέθεσε στις τελευταίες εκλογές και η οποία εγκρίθηκε από τον κορινθιακό λαό. Υπενθύμισε μάλιστα ότι η σχετική αναφορά υπήρχε και το 2014, όταν στην Συμμαχία Πολιτών ήταν και οι κ. κ. Πρωτοπαπάς, Κορδώσης και Πανταζής, οι οποίοι τώρα έχουν ενστάσεις.

Πριν το κύριο μέρος της συνέντευξης, ο κ. Νανόπουλος έκανε αναφορά σε πολύ αυστηρούς τόνους και για το ζήτημα της ολοκλήρωσης των έργων στην πλατεία, την υπεργολαβία και την εκπτωση του εργολάβου.

Ο αγιογράφος Βλάσσης Τσοτσώνης, ο οποίος έχει αναλάβει το έργο περιέγραψε τα χαρακτηριστικά του, (δείτε αναλυτικά εδώ), ενώ τόνισε πολλές φορές πως πρόθεσή του δεν είναι να διχάσει την τοπική κοινωνία.

Σε ό,τι αφορά τις ενστάσεις οι οποίες έχουν καταγραφεί και είναι σε δύο επίπεδα το αισθητικό για το έργο και η χωροθέτηση ο κ. Τσοτσώνης εξήγησε ότι σε ό,τι αφορά το έργο οι αντιρρήσεις εδράζονται κυρίως στο ότι το αρχικό σχέδιο που κυκλοφόρησε ήταν εξαιρετικά πρώιμο και αποτελούσε, απλώς, την ιδέα.

Σε ό,τι αφορά την χωροθέτηση, ο καλλιτέχνης ανέφερε πως αν το μνημείο μπει στην πλατεία θα γίνει στοιχείο της καθημερινότητας των ανθρώπων που ζουν σε αυτήν, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως “πρέπει να είμαστε περήφανοι για τον τόπο μας και την ιστορία μας“. Συμπλήρωσε ακόμα ότι αν πάει στην Μητρόπολη δεν θα έχει την ίδια έμφαση και δεν θα καταστεί μέρος της πόλης, όπως είναι ο στόχος.

Για το οικονομικό κόστος των 60.000 ευρώ ο κ. Τσοτσώνης είπε ότι αυτό καλύπτει το κόστος του έργου και εξέφρασε την πικρία του για όσα ακούστηκαν περί δικής του αμοιβής με “μαύρα”, “κάτω απο το τραπέζι”.

Ο Βασίλης Νανόπουλος συμπλήρωσε στο τέλος πως όταν γίνει το έργο τότε ακόμα και όσοι είναι κακόπιστοι θα παραδεχτούν πως είναι κάτι όμορφο, ενώ υπογράμμισε ότι στόχος είναι η ανάδειξη του έργου να συνδυαστεί με σειρά από εκδηλώσεις διεθνούς χαρακτήρα, που θα συμβάλλουν στην ενίσχυση του αποτυπώματος θρησκευτικού τουρισμού…

Ενδιαφέρον έχει και η απάντηση που έδωσαν τόσο ο κ. Νανόπουλος, όσο και ο καλλιτέχνης και αφορά το πως είδε το έργο ο Μητροπολίτης Κορινθίας Διονύσιος. Σύμφωνα με όσα είπαν και οι δύο ο Μητροπολίτης είναι απολύτως θετικός και ως προς το έργο και ως προς την χωροθέτηση. Μάλιστα ο κ. Τσοτώνης συμπλήρωσε πως όταν είχε καλέσει τον Μητροπολίτη να δει το έργο, εκείνος του έκανε ορισμένες παρατηρήσεις, για τις μοντέρνες φόρμες του έργου.

Πόρος: Μεθυσμένοι τουρίστες… έκλεψαν λεωφορείο και έκαναν βόλτες γυμνοί στο νησί!

Previous article

Ο ΒΛΑΣΗΣ ΤΣΟΤΣΩΝΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ.

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.