ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Ο ΒΛΑΣΗΣ ΤΣΟΤΣΩΝΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ.

1

Μετά από την τιμητική πρόσκληση του Δημάρχου Κορινθίων κ. Βασίλη Νανόπουλου και του Δημοτικού Συμβουλίου για την δημιουργία ενός έργου-μνημείου με θέμα την άφιξη του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, σας παρουσιάζω σε τελική μορφή 2 προτάσεις για το έργο.

Η ιδέα των 2 προτάσεων είναι βασισμένη στον  <<Υμνο της Αγάπης>>, το απόσπασμα της πρώτης επιστολής του Αποστόλου Παύλου προς  Κορινθίους.

Η αφήγηση του έργου ξεκινά με την ψηφιδογράφηση στην εμπρόσθια όψη της παρουσίας του Χριστού στον Απόστολο Παύλο, δίνοντας την θεϊκή έμπνευση του υπαρξιακού κανόνα ζωής, της τελειότητας του ανθρωπίνου γένους, του ΥΜΝΟΥ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ.

Το φόντο στο οποίο εξελίσσεται η σκηνή είναι το περίγραμμα τριήρεως και  του πανιού της. Στο ίδιο φόντο στην οπίσθια όψη συνεχίζεται η ψηφιδογράφηση παρουσιάζοντας το εδάφιο του ΥΜΝΟΥ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ, να αναδύεται επάνω στην πτυχολογία του πανιού. Σημαντική ιδιαιτερότητα της όλης σύνθεσης, είναι το ότι στην βάση της τριήρεως θα υπάρχει περιμετρικά το υδάτινο στοιχείο. Το συνολικό έργο θα αναδεικνύεται με τον κατάλληλο φωτισμό.

Πιστεύω με την μελέτη μου και την πολύχρονη εμπειρία σε τρία μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, συμμετέχω και εγώ κατά το ελάχιστο στην τιμή του Αποστόλου Παύλου. Αυτόν που έζησε κοντά στον Χριστό και εθεμελίωσε στον καθημερινό άνθρωπο, τον ΣΕΒΑΣΜΟ και την ΑΓΑΠΗ. Αυτά που δυστυχώς δεν έχουμε εμείς οι Νεοέλληνες στην ιντερνετική εποχή μας.

Σας ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δώσατε.

                                                                                              Βλάσιος Τσοτσώνης

                                                                                              Οκτώβριος του 2020

­                                     ΑΡΧΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ

1Η ΠΡΟΤΑΣΗ (ΟΨΗ Α- ΟΨΗ Β)

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ

 2Η ΠΡΟΤΑΣΗ (ΟΨΗ Α- ΟΨΗ Β)

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ

8eCUgvCwsa

Σε πλατεία “Απόστολος Παύλος” θα μετονομαστούν τα Περιβολάκια!

Previous article

Ο καθηγητής Αριστείδης Δουλαβέρας επικεφαλής της επιτροπής για τον εορτασμό των 200 χρόνων στον δήμο Βέλου Βόχας

Next article

You may also like

1 Comment

  1. […] αναλάβει το έργο περιέγραψε τα χαρακτηριστικά του, (δείτε αναλυτικά εδώ), ενώ τόνισε πολλές φορές πως πρόθεσή του δεν είναι να […]

Comments are closed.