ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Σε “κίτρινο” συναγερμό η Κορινθία – Ο χάρτης των μέτρων που παρουσίασε ο Χαρδαλιάς

0
Created with GIMP

Σε επίπεδο επιτήρησης (κίτρινο) βρίσκεται η Κορινθία σύμφωνα με τον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τον κορωνοϊό που παρουσίασαν σήμερα ο Νίκος Χαρδαλιάς και ο Κυριάκος Πιερακάκης.

Ο χάρτης περιλαμβάνει τέσσερα επίπεδα προληπτικών μέτρων και κανόνων για κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας

Πράσινο
Επίπεδο 1 – Ετοιμότητας,

Κίτρινο
Επίπεδο 2 – Επιτήρησης,

Πορτοκαλί
Επίπεδο 3 – Αυξημένης Επιτήρησης

Κόκκινο
Επίπεδο 4 – Αυξημένου κινδύνου

Κάθε επίπεδο συνοδεύεται με συγκεκριμένο πακέτο μέτρων. Δηλαδή ανάλογα με το χρωματισμό κάθε περιοχής θα αντιλαμβάνεται κανείς ποιο πακέτο μέτρων είναι σε ισχύ.

Ο καθορισμός του επιπέδου συναγερμού σε κάθε περιοχή εξαρτάται από την αυξανόμενη ή μειούμενη τάση επιδημιολογικών μεγεθών, όπως ο αριθμός κρουσμάτων ανά 100 χιλιάδες κατοίκους, των δεικτών πληρότητας του συστήματος Υγείας (πχ. χρησιμοποιούμενες απλές κλίνες και κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας) και των ποιοτικών χαρακτηριστικών της
επιδημιολογικής κατάστασης, όπως αυτά αποτυπώνονται από τα δεδομένα της ιχνηλάτησης.

Η γεωγραφική αναφορά και εφαρμογή των μέτρων πραγματοποιείται σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας, εκτός αν προκύψουν έκτακτες περιστάσεις σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας και της Πολιτικής Προστασίας που να δικαιολογούν εξαιρέσεις σε τοπικό επίπεδο εντός της περιφερειακής ενότητας.

Ο χάρτης θα επικαιροποιείται ανά 14 ημέρες με βάση τις εισηγήσεις ειδικής επιτροπής λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας ή και συχνότερα, όταν αυτό επιβάλλεται από τους υγειονομικούς και επιδημιολογικούς δείκτες. Ο προσδιορισμός των μέτρων και κανόνων υπόκειται σε τροποποιήσεις με βάση νεότερα επιστημονικά και ερευνητικά δεδομένα.

Κορονοϊός: 11 νέα κρούσματα στην Κορινθία, 391στην Ελλάδα – 98 διασωληνωμένοι.

Previous article

Ο Πέλοπας των 2 πρώτων αγωνιστικών, (video, δηλώσεις) ματσάρα με τον ΑΟ Ζευγολατιού και λευκή ισοπαλία με τον Αστέρα Δερβενίου.

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.