ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ταγαράς: “αυστηρότεροι όροι για την διαχείριση αποβλήτων”

0

Την υπουργική απόφαση με την οποία επιχειρεί να διασφαλίσει τα μεγάλα έργα που χρειάζεται η χώρα ως προς τη διαχείριση των αποβλήτων, σε παράλληλο επίπεδο με την προστασία του Περιβάλλοντος όσο και του βιοτικού επιπέδου των τοπικών κοινωνιών υπέγραψε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Ταγαράς. Η νέα υπουργική απόφαση θέτει ενιαίους και αυστηρότερους περιβαλλοντικούς όρους για τις Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων.

Ειδικότερα, με την απόφαση επανακατατάσσονται -δηλαδή αλλάζουν υποκατηγορία σχετικά με την περιβαλλοντική τους αδειοδότηση- οι Μονάδες Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ) και οι Μονάδες Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων (ΜΕΒΑ). Με αυτή την αλλαγή επιτυγχάνεται η ενιαία αντιμετώπιση σε επίπεδο χώρας, ενώ ταυτόχρονα επιταχύνεται η διαδικασία της περιβαλλοντικής τους αδειοδότησης.

Για το θέμα αυτό ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με τη συγκεκριμένη Απόφαση θέτουμε ένα ενιαίο και πιο αυστηρό πλαίσιο από πλευράς αξιολόγησης για την περιβαλλοντική αδειοδότηση των μονάδων επεξεργασίας αποβλήτων. Ταυτόχρονα, επιταχύνουμε τις διαδικασίες, ώστε τα μεγάλα έργα που χρειάζεται η χώρα στη διαχείριση των αποβλήτων να γίνουν το συντομότερο δυνατόν με τη δέουσα διασφάλιση της προστασίας του Περιβάλλοντος, καθώς και του βιοτικού επιπέδου των τοπικών κοινωνιών».

Lockdown στην Κοζάνη – Τι προβλέπεται για το επίπεδο συναγερμού 4

Previous article

Ξεκίνησε η νέα ασφαλτόστρωση στον δρόμο Τρίκαλα – Καρυά

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.