ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Μετέφερε παράτυπους μετανάστες σε ψυγείο catering και συνελήφθη

0

ΚΟΡΙΝΘΟΣ. Με κάλυψη την εταιρεία τροφοδοσίας πραγματοποιήσουμε μετακινήσεις λαθρομεταναστών σε νησιά και Πελοπόννησο.

Πρόκειται για υπάλληλο Κορινθιακής εταιρείας που δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων και στη Σάμο, ο οποίος, εν αγνοία της εταιρείας που εργαζόταν,  μετέφερε παράτυπους μετανάστες στην ενδοχώρα, όπως αποκαλύπτει έγγραφο της Κρατικής Ασφάλειας που περιγράφει την σύλληψή τους σε φορτηγό της εταιρείας μέσα στον θάλαμο ψύξης των τροφίμων!

Συγκεκριμένα, στη Σάμο, φορτηγό αυτοκίνητο της συγκεκριμένης εταιρείας κατασχέθηκε, καθώς μετέφερε μετανάστες, έχοντάς τους επιβιβάσει στο πλοίο της γραμμής, όπου και συνελήφθησαν σε αιφνιδιαστικό δειγματοληπτικό έλεγχο!

Ο υπάλληλος της εταιρείας, εχοντας πρόσβαση σε όλες τις δομές φιλοξενίας λόγω της ανάληψης της τροφοδοσίας από την εταιρεία του, φέρεται να έχει μεταφέρει άγνωστο αριθμό, μέχρι σήμερα, μεταναστών από την Σάμο (ελέγχεται και η διακίνηση σε άλλα νησιά) μέσα στα φορτηγά τροφοδοσίας. Σύμφωνα με όσα ανακάλυψε η Ασφάλεια, ο οδηγός φέρεται να απενεργοποιούσε το σύστημα ψύξης και τους μετέφερε μέσα στον θάλαμο του ψυγείου.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της Ασφάλειας, ο Αλβανός οδηγός είχε «φορτώσει» στον θάλαμο ψύξης, έναν Αφγανό και έναν Σύριο, τους οποίους μετέφερε από την Σάμο στην Ελλάδα.

Η θέση της εταιρείας:  «Ένας Αλβανός οδηγός μας, εν αγνοία μας, μετέφερε με το αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιούσε για τις ανάγκες της επιχειρήσεώς μας, δύο αλλοδαπούς λαθρομετανάστες, παράνομη πράξη για την οποία συνελήφθη και παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή»!

Ο συγκεκριμένος υπάλληλος απολύθηκε μόλις έγινε γνωστή η δράση του, ενώ τονίζεται ότι έπειτα από ενδελεχή έρευνα που διεξήχθη, αποδείχθηκε ότι η εταιρεία δεν εμπλέκεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην παράνομη μεταφορά μεταναστών.

Ιδού και το σχετικό διαβιβαστικό της Ασφάλειας, όπου το φορτηγό της συγκεκριμένης εταιρείας είχε «φορτώσει» στον θάλαμο ψύξης, ένας Αφγανό και έναν Σύρο, τους οποίους μετέφεραν από την Σάμο στην Ελλάδα, με… Αλβανό οδηγό!

8eCUgvCwsa

Κορωνοϊός: 6 νέα κρούσματα η Κορινθία 715 στη χώρα, – 7 νεκροί και 95 διασωληνωμένοι

Previous article

Metropolitan Hospital – Καταρράκτης: Πάνω από 1.000 επεμβάσεις με την πρωτοποριακή μέθοδο FLACS

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.