ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δένδιας σε Λαβρόφ: Η Τουρκία έχει καταστεί γραφείο ταξιδιών για τζιχαντιστές

0

«Είναι φανερό ότι επενδύει στην κλιμάκωση της έντασης» – «Δικαίωμα της Ελλάδος η επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια»

«Η Τουρκία έχει καταστεί γραφείο ταξιδίων για τζιχαντιστές» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στις κοινές του δηλώσεις, σήμερα Δευτέρα, με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ.powered by Rubicon Project

«Με τον κ. Λαβρόφ είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τις περιφερειακές εξελίξεις. Δυστυχώς σε όλες τις περιπτώσεις που συζητήσαμε κοινός παρονομαστής είναι ο αποσταθεροποιητικός ρόλος της Τουρκίας. Οι νεοοθωμανικές επεκτατικές βλέψεις της», τόνισε ο κ. Δένδιας και συνέχισε:

«Εξέφρασα στον κ. Λαβρόφ την ανησυχία της Ελλάδας για τον ιδιαίτερα αρνητικό ρόλο που διαδραματίζει η Τουρκία στη Συρία. Η Τουρκία έχει καταστεί γραφείο ταξιδίων για τζιχαντιστές, οι οποίοι μεταφέρονται σε διάφορες εστίες προβλημάτων στην περιοχή».about:blank

«Δικαίωμα της Ελλάδος η επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια»

Αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδας χαρακτήρισαν ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών και ο Ρώσος ομόλογός του, την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια, με βάση τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους έκανε «ειδική αναφορά στο αναφαίρετο δικαίωμα της χώρας μας να επεκτείνουμε τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια, όπως προβλέπει η Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας».

«Η Ρωσία δεν μπορεί να τηρήσει κάποια άλλη στάση εκτός από αυτή που υπαγορεύει το δίκαιο της θάλασσας», υπογράμμισε από την πλευρά του ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών και επισήμανε ότι κάθε μέλος αυτής της σύμβασης μπορεί να καταχωρήσει το εύρος των χωρικών υδάτων έως 12 μίλια τηρώντας την κοινή λογική και γεωγραφικές ουδετερότητες.

Ο κ. Λαβρόφ επισήμανε ότι οι διαφορές μπορούν να λύνονται «μόνο μέσω των διαπραγματεύσεων με συνυπολογισμό και σεβασμό των συμφερόντων του καθενός».

«Οποιαδήποτε προβλήματα που προκύπτουν μεταξύ των χωρών, πρέπει να επιλύονται βάση του διαλόγου. Όσο και να είναι δύσκολη η κατάσταση μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας εμείς θα είμαστε πάντα υπέρ της συζήτησης και της επίλυσης αυτών των προβλημάτων μέσω απευθείας διαλόγου».

8eCUgvCwsa

ΛΟΥΤΡΑΚΙ

Previous article

Γ.Σώκος: ο ηθοποιός Ηλίας Λέκκας άφησε την τελευταία του πνοή με ένα δικό μου ποίημα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.