ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Επαναστατικές μπαταρίες με ηλεκτρόδια άνθρακα

0

Σημαντική αναβάθμιση της ενεργειακής πυκνότητας, της απόδοσης και της διάρκειας ζωής αλλά και ταχύτερη φόρτιση υπόσχεται μια νέα τεχνολογία ηλεκτροδίων από άνθρακα στα στοιχεία νέων επαναστατικών μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Το ευχάριστο νέο έρχεται από την γαλλική εταιρία NAWA Technologies και τη νέα τεχνολογία που ονομάζει Ultra Fast Carbon Electrode η οποία προσφέρει σημαντική αναβάθμιση στις επιδόσεις της μπαταρίας χάρη στην βελτίωση της αγωγιμότητας που προσφέρουν ηλεκτρόδια άνθρακα τα οποία κατασκευάζονται με τη βοήθεια νανοτεχνολογίας.
Σύμφωνα με την NAWA οι πρώτες ύλες και ο σχεδιασμός των ηλεκτροδίων που υπάρχουν σήμερα επιφέρουν αρκετούς περιορισμούς στην ενεργειακή πυκνότητα, την απόδοση και τον κύκλο ζωής των μπαταριών καθώς έχουν αρκετά φτωχές ιδιότητες σε ότι αφορά την θερμική και ιοντική αγωγιμότητα ενώ έχουν και αρκετά υψηλό ρυθμό πτώσης της απόδοσης.
Τα ηλεκτρόδια της τεχνολογίας Ultra Fast Carbon Electrode χρησιμοποιούν 100 δις. κάθετα προσανατολισμένες νανοαγωγούς άνθρακα ανά τετραγωνικό εκατοστό αυξάνοντας εκθετικά την ιοντική, ηλεκτρική και θερμική αγωγιμότητα.

Χάρη σε αυτό η εταιρία ισχυρίζεται πως η ενεργειακή απόδοση της μπαταρίας δεκαπλασιάζεται, η χωρητικότητα τριπλασιάζεται ενώ παράλληλα αυξάνεται ο διάρκεια ζωής της μπαταρίας και ο απαιτούμενος χρόνος φόρτισης πέφτει από ώρες στα λίγα λεπτά. Επιπλέον η τεχνολογία ξηρών ηλεκτροδίων προσφέρει πιο εύκολα ανακύκλωση ενώ έχει και μειωμένο κατά 60% αποτύπωμα CO2.
Παρά το γεγονός πως η NAWA ισχυρίζεται πως η νέα τεχνολογία θα είναι έτοιμη για μαζική παραγωγή μέσα στο επόμενο 12μηνο οι πρώτες μπαταρίες δεν αναμένονται νωρίτερα από το 2023.

Πηγή: protothema.gr

8eCUgvCwsa

Κόκκινα καβούρια κλείνουν δρόμους για να γεννήσουν (βίντεο)

Previous article

ΛΟΥΤΡΑΚΙ

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.