ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Γαλλική startup ετοιμάζει τη μεγαλύτερη φάρμα εντόμων στον κόσμο (vid)

0

Η αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση για τρόφιμα «συμπιέζει» τη διαθέσιμη καλλιεργήσιμη γη και μια γαλλική νεοσύστατη εταιρεία λέει ότι έχει την απάντηση καθώς έχει θέσει ως στόχο την καλλιέργεια εντόμων.

Η Ynsect, η οποία δημιουργήθηκε το 2011 και σήμερα είναι παγκόσμιος ηγέτης στην αναπαραγωγή των εντόμων και τη μετατροπή τους σε premium συστατικά για τη διατροφή των ζώων και των φυτών διευρύνει τη δραστηριότητά της και φιλοδοξεί να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη φάρμα εντόμων στον κόσμο.Remaining Time-0:00FullscreenMute

Η εταιρεία έχει ήδη συγκεντρώσει 224 εκατομμύρια δολάρια από επενδυτές, όπως είναι ο γνωστός αστέρας του Hollywood, Robert Downey Jr., για να κατασκευάσει ένα δεύτερο αγρόκτημα εντόμων στο Amiens στη βόρεια Γαλλία.

«Είναι σημαντικό να αναπτύξουμε τους τομείς εντόμων σήμερα, επειδή ο κόσμος χρειάζεται περισσότερες πρωτεΐνες, περισσότερα τρόφιμα, περισσότερες τροφές για να ταΐσει τα ζώα, από τα οποία θα παραχθούν τελικά κρέας και ψάρια. Αλλά πέρα ​​από αυτό, προφανώς, η ανθρώπινη τροφή αποτελεί μια αγορά», δήλωσε ο συνιδρυτής της εταιρείας, Antoine Hubert.

H εταιρεία είναι πλέον μέρος του Next 40, μιας πρωτοβουλίας που προωθεί η κυβέρνηση για πολλά υποσχόμενες εταιρείες. Από την ίδρυσή της, η Ynsect έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 200 εκατομμύρια δολάρια, προσέλαβε 130 υπαλλήλους και από το 2016 έχει θέσει σε λειτουργία μια κάθετη φάρμα. Έχοντας διαγράψει μια επιτυχημένη πορεία της, η Ynsect κατασκευάζει μια δεύτερη μονάδα στο Poulainville, η οποία θα είναι η μεγαλύτερη φάρμα εντόμων στον κόσμο, με στόχο την παραγωγή περισσότερων από 100.000 τόνων ετησίως.

Με πληροφορίες από το Reuters

8eCUgvCwsa

Ξεκινά η επέλαση της «Κίρκης» από τα νοτιοδυτικά -Η πορεία της κακοκαιρίας σε χάρτες

Previous article

Η Τίνα Γεωργάκη διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας στο Νοσοκομείο Κορίνθου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.