ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παράταση και αλλαγές για τις αιτήσεις στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 3

0

Δυνατότητα ένταξης μέχρι τις 2/11/ Τι αλλάζει στην ρήτρα των θέσεων εργασίας

Παρατείνεται έως τις 2/11/2020 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τα κρατικά δάνεια που θα δοθούν μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής 3, ενώ την ίδια ώρα, το υπουργείο Οικονομικών προχωρά και σε 3 αλλαγές που αφορούν στις ρήτρες διατήρησης θέσεων εργασίας την μη επιστροφή μέρους τους δάνειου άλλα και περιπτώσεις όπου οι αιτήσεις απορρίφθηκαν.

Σύμφωνα με κοινή απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ:

Παρατείνεται έως τις 2 Νοεμβρίου 2020 η προθεσμία που έληξε στις 26 Οκτωβρίου 2020 για την υποβολή αιτήσεων (στην πλατφόρμα «myBusinessSupport» της ΑΑΔΕ) για το πρόγραμμα της επιστρεπτέας προκαταβολής 3

Μη επιστροφή του 40% του δάνειου: Αλλάζει το κριτήριο των θέσεων εργασίας προκειμένου να ληφθεί υπόψιν και ο περασμένος Μάρτιος. Συγκεκριμένα δίνεται δυνατότητα επιστροφής μόνο ποσοστού 60% της ενίσχυσης, για τις επιχειρήσεις που απασχολούσαν την 1η Αυγούστου 2020 περισσότερους από 20 εργαζόμενους, εφόσον διατηρήσουν κατά μέσο όρο τον αριθμό των εργαζομένων που απασχολούσαν κατά την 1η Αυγούστου 2020, βάσει των στοιχείων του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, ως και την 1η Αυγούστου 2021. Σε περίπτωση που ο αριθμός των εργαζομένων που απασχολούσε η επιχείρηση την 1η Αυγούστου 2020 είναι υψηλότερος από αυτόν που απασχολούσε την 1η Μαρτίου 2020, η ανωτέρω δυνατότητα παρέχεται εφόσον διατηρήσει κατά μέσο όρο τον αριθμό των εργαζομένων που απασχολούσε κατά την 1η Μαρτίου 2020, βάσει των στοιχείων του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, ως και την 1η Αυγούστου 2021.

  • Διατήρηση θέσεων εργασίας και έλεγχοι: Αντίστοιχα τροποποιήθηκε (για να συμπεριληφθεί και ο Μάρτιος) και η ρήτρα για της διατήρησης των θέσεων απασχόλησης. Συγκρινόμενα, η επιχείρηση υποχρεούται να διατηρήσει από την 1η Αυγούστου 2020 έως την 31η Δεκεμβρίου 2020 τον αριθμό των εργαζομένων που απασχολούσε κατά την 1η Αυγούστου 2020, βάσει των στοιχείων του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ. Σε περίπτωση που ο αριθμός των εργαζομένων που απασχολούσε η επιχείρηση κατά την 1η Αυγούστου 2020 είναι υψηλότερος από αυτόν που απασχολούσε κατά την 1η Μαρτίου 2020, βάσει των στοιχείων του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, η επιχείρηση υποχρεούται να διατηρήσει από την 1η Αυγούστου 2020 έως την 31η Δεκεμβρίου 2020 τον αριθμό των εργαζομένων που απασχολούσε κατά την 1η Μαρτίου 2020. Ο έλεγχος θα πραγματοποιείται ηλεκτρονικά μέσω του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ και θα αφορά το μέσο όρο του αριθμού των εργαζομένων κατά το διάστημα αυτό. Για τον έλεγχο, από τον αριθμό των εργαζομένων που απασχολούσε η επιχείρηση κατά την 1η Αυγούστου 2020 ή κατά την 1η Μαρτίου 2020, κατά περίπτωση, εξαιρούνται οι λύσεις συμβάσεων ένεκα συνταξιοδότησης ή θανάτου, οι λύσεις συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου και οι οικειοθελείς παραιτήσεις
  • Επανυποβολή αιτήσεων: Οι επιχειρήσεις οι οποίες υπέβαλαν αίτηση η οποία απορρίφθηκε, γιατί δεν είχαν συνυποβληθεί τα απαραίτητα οικονομικά στοιχεία μπορούν να υποβάλουν εκ νέου αίτηση, εφόσον έως την 28η Σεπτεμβρίου 2020 δήλωσαν στοιχεία εσόδων στην ηλεκτρονική εφαρμογή «Τα Έσοδά μου» που λειτουργεί στην πλατφόρμα «myBusinessSupport» της ΑΑΔΕ.

Ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων που έχουν λάβει την Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙΙ μέχρι σήμερα ανέρχεται σε 91.655, στους οποίους έχει καταβληθεί άμεση χρηματοδοτική ενίσχυση συνολικού ύψους 1,184 δισ. ευρώ.

Πηγή: newmoney.gr

8eCUgvCwsa

Μάσκα στο αυτοκίνητο: Πρόστιμο αν δεν τη φοράμε σωστά

Previous article

Απίστευτο μήνυμα εκπαιδευτικών στην Κεφαλονιά: Για τον πόλεμο του ’40 φταίνε τα μονοπώλια

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.