ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Αρκουμανέας: Σήμερα είναι πιθανόν να ακούσουμε πάλι για 2.000 κρούσματα κορωνοϊού

0

«Σήμερα είναι πιθανόν να ακούσουμε πάλι για 2.000 κρούσματα, μετά τον μειωμένο χθεσινό αριθμό, όπως συμβαίνει τις Δευτέρες», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

«Κύριος λόγος» για τη διασπορά του κορωνοϊού είναι οι μετακινήσεις, συμπλήρωσε για ακόμη μία φορά ο κ. Αρκουμανέας. Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε 1.152 κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, με Αττική και Θεσσαλονίκη να βρίσκονται ξανά στο «κόκκινο».
«Ο σχεδιασμός για μαζικά rapid tests σύντομα θα περιλαμβάνει νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, ενώ οι κινητές μονάδες συνεχίζουν στη Βόρεια Ελλάδα, με επόμενους σταθμούς την Κομοτηνή και τη Δράμα», τόνισε εν συνεχεία ο κ. Αρκουμανέας. Σημειώνεται ότι προ ημερών πολίτες στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης είχαν σχηματίσει ατελείωτες ουρές προκειμένου να κάνουν το τεστ.

«Να δούμε τις επόμενες ημέρες αν θα καταφέρουμε έστω σταθεροποίηση ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα», ανέφερε ο κ. Αρκουμανέας, επιμένοντας να υπενθυμίζει ότι αν οι υπερμεταδότες είναι το 10%, η διασπορά που προκαλούν φτάνει στο 80%.

«Ανεξαρτήτως του τεστ, κάποιος που ιχνηλατήθηκε ως στενή επαφή πρέπει να τηρήσει υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών», είπε επίσης.

Στη Βόρεια Ελλάδα γίνεται αξιολόγηση και εξετάζονται σε κάποιες περιοχές και οι μαθητές, ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, εξηγώντας ότι, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, γίνεται εκτίμηση ρίσκου, δηλαδή αν πρόκειται για συρροή ή όχι. «Πρώτη μας προτεραιότητα για να προφυλάξουμε το σύστημα υγείας είναι οι ευπαθείς ομάδες», πρόσθεσε ο κ. Αρκουμανέας.

Νίκος Ταγαράς «Δίχτυ προστασίας» στα προστατευόμενα είδη και τους τύπους οικοτόπων της χώρας

Previous article

Η Γαλλία διαλύει τους Τούρκους «Γκρίζους Λύκους» -Μετά τα επεισόδια στη Λυών

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.