ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Ψυχογιός σε Βορίδη: Στηρίξτε τις χαμηλές τιμές στα λεμόνια

0

Με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γ.Ψυχογιός, προς τον Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ζητά άμεση λήψη μέτρων για την στήριξη της χαμηλής τιμής των λεμονιών στην αγορά, αλλά και την προστασία των αγροτών της Κορινθίας από τις κλοπές σε προιόντα και εξοπλισμό.

Ο βουλευτής στην Ερώτησή του επισημαίνει πως οι αγορές έχουν γεμίσει λεμόνια αμφιβόλου ποιότητας, με μεθόδους παραγωγής εκτός ευρωπαϊκής νομοθεσίας και σε πολύ χαμηλή τιμή, με αποτέλεσμα ένα μεγάλο μέρος της εγχώριας παραγωγής να είναι ακόμα στα δέντρα, μιας και οι παραγωγοί δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τα εισαγόμενα λόγω του κόστους τους.

Θέτει επίσης το σοβαρό ζήτημα των κλοπών, κυρίως στα λεμόνια και άλλα αγροτικά προϊόντα, όσο και σε εγκαταστάσεις και εξοπλισμό των παραγωγών που προκαλεί μεγάλη καταστροφή στο φυτικό κεφάλαιο, τις υποδομές και το εισόδημα των παραγωγών της Κορινθίας, ενώ αυξάνει το κόστος παραγωγής σε μια περίοδο που ο κλάδος έχει πληγεί ανεπανόρθωτα λόγω της μείωσης της ζήτησης, του αποκλεισμού από τις λαϊκές αγορές και των ανεπαρκέστατων μέτρων στήριξης της κυβέρνησης.

Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορινθίας ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό:

Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει για την ανάσχεση των αθρόων και χωρίς έλεγχο εισαγωγών λεμονιών από τρίτες χώρες, την στήριξη της τιμής των εσπεριδοειδών, την προστασία της υγείας των καταναλωτών και την αποφυγή φαινομένων αισχροκέρδειας από τους εμπόρους απέναντι στους παραγωγούς.

Ποια μέτρα θα λάβει με τα συναρμόδια Υπουργεία για την προστασία της παραγωγής και του εξοπλισμού από τις εκτεταμένες και επαναλαμβανόμενες κλοπές και για την πρόληψη και καταστολή τέτοιων φαινομένων.

Η Ερώτηση κατατίθεται σε συνέχεια πληθώρας παρεμβάσεων στη Βουλή, εκδηλώσεων και επαφών μας όλο αυτό το διάστημα με εκπροσώπους και φορείς του αγροτικού κόσμου του Νομού, που θα συνεχιστούν δυναμικά προς όφελος ολόκληρης της κορινθιακής κοινωνίας.

Θρίλερ στις ΗΠΑ: Ανέτρεψε τα προγνωστικά ο Τράμπ και το έκανε ντέρμπι

Previous article

Οστεοπόρωση: Έλληνες και Πορτογάλοι ερευνητές στη μάχη κατά της πάθασης– To βόειο πρωτόγαλα δείχνει τον δρόμο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.