ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΣΜΟΥ

Θρίλερ στις ΗΠΑ: Ανέτρεψε τα προγνωστικά ο Τράμπ και το έκανε ντέρμπι

0

Το θρίλερ στις αμερικανικές εκλογές 2020 συνεχίζεται κι η πιθανότητα επανεκλογής του Ρεπουμπλικανού προέδρου είναι ορατή σ’ ένα αποτέλεσμα που θα έχει επιπτώσεις για ολόκληρη, όπως εκτιμούν αναλυτές, την επόμενη δεκαετία όχι μόνον για τις ΗΠΑ, αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη, για την δημοκρατία ανά την υφήλιο, την πρόοδο, τη διεθνή πολιτική, τους διατλαντικούς δεσμούς, τις σχέσεις μεταξύ των υπερδυνάμεων, την κλιματική αλλαγή

Ανατροπή: Ο Τραμπ κέρδισε τη Φλόριντα
Τα δύο τρίτα των πολιτειών έχουν αποφασίσει, ο Τζο Μπάιντεν εξασφαλίζει πολλές εξ’ αυτών που παραδοσιακά στηρίζουν τους Δημοκρατικούς, ο Τραμπ κερδίζει σε ρεπουμπλικανικά προπύργια, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αποτελέσματα σε σημαντικές πολιτείες – κλειδιά. Οι ελπίδες των Δημοκρατικών για μια γρήγορη «νίκη νοκ άουτ» σε πολιτείες του Ρεπουμπλικανού προέδρου – εξαιρουμένης όπως φαίνεται της Αριζόνα – έχουν διαψευστεί προς το παρόν, όπως στην περίπτωση της Φλόριντα.

Ο Τραμπ έχει ανατρέψει μέχρι στιγμής τις δημοσκοπήσεις σε αρκετές πολιτείες με σημαντικότερη τη Φλόριντα με τους 29 εκλέκτορες, εξασφαλίζοντας ακόμη περισσότερες ψήφους απ’ ό,τι το 2016 αλλά ο Μπάιντεν πιθανώς να κερδίσει, όπως εκτιμά το Fox news, την Αριζόνα με τους μόλις 11 εκλέκτορες, που είχε κατακτήσει ο Τραμπ πριν από τέσσερα χρόνια. Η Αριζόνα, θα μπορούσε να γείρει την πλάστιγγα υπέρ του Δημοκρατικού υποψηφίου.

Τα μάτια στρέφονται τώρα στην Πενσιλβάνια, το Μίσιγκαν και το Ουισκόνσιν, αλλά λόγω του μεγάλου αριθμού των επιστολών ψήφων και της περίπλοκης καταμέτρησης μπορεί το αποτέλεσμα να αργήσει και η αγωνία να συνεχιστεί.

Σκληρή αναμέτρηση στη Γερουσία και στη Βουλή
Σκληρή είναι και η αναμέτρηση στη Γερουσία, όπου οι Δημοκρατικοί χρειάζονται τέσσερις έδρες για να πάρουν τον έλεγχό της. Αυτή τη στιγμή το Fox News φέρνει ισόπαλα με 46 έδρες το καθένα τα δύο στρατόπεδα.

Στη μάχη της Βουλής των Αντιπροσώπων με τις 435 έδρες οι Ρεπουμπλικανοί χρειάζονται 21 για να εξασφαλίσουν τη νίκη. Το Fox News τους δίνει αυτή τη στιγμή 158 και 145 στους Δημοκρατικούς.

Ο Μπάιντεν απέχει 47 εκλέκτορες από τη νίκη
Ο Τζο Μπάιντεν κατακτά τη Μινεσότα, όπως προβλέπει το AP, κι εξασφαλίζει τους 10 εκλέκτορές της και συνολικά 223 μέχρι στιγμής, πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζεται άλλους 47 για να εκλεγεί νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ. Όλα όμως αλλάζουν διαρκώς, όπως μπορείτε να δείτε και εδώ . Στο επιτελείο του ελπίζουν να μπορέσει να νικήσει και στις άλλες μεσοδυτικές πολιτείες του Μίσιγκαν και του Ουισκόνσιν, όταν θα έχει ολοκληρωθεί η καταμέτρηση.

Ο Δημοκρατικός προεδρικός υποψήφιος αναμένεται να απευθυνθεί σύντομα στους Αμερικανούς από το σπίτι του στο Ντέλαγουερ καθώς η μάχη παραμένει εξαιρετικά αμφίρροπη και αναμένεται να ζητήσει την υπομονή τους εκφράζοντας την πεποίθησή του για τα αποτελέσματα στην Αριζόνα και τις μεσοδυτικές πολιτείες.

Καθυστερούν τα αποτελέσματα σε τέσσερις πολιτείες – Ίσως να μην ξέρουμε σήμερα το νικητή
Όπως φαίνεται τα αποτελέσματα θα καθυστερήσουν στην Πενσιλβάνια, το Μίσιγκαν, το Ουισκόνσιν και τη Τζόρτζια, τέσσερις πολιτείες με 62 εκλεκτορικές ψήφους, αριθμός πολύ μεγάλος σε μια κούρσα που οι μονομάχοι διεκδικούν 270 κι αυτός είναι ο λόγος που πιθανώς να μην γνωρίζουμε σήμερα τον επόμενο ένοικο του Λευκού Οίκου.

Αμερικανικές εκλογές 2020 -Τι συμβαίνει με τους εκλέκτορες
Τα αμερικανικά μέσα παρουσιάζουν τους χάρτες τους για τους εκλέκτορες με διαφορετικές ενσωματώσεις. Σε κάθε περίπτωση στους εκλέκτορες μέχρι αυτή την ώρα προηγείται ο Τζο Μπάιντεν.

FOX: 237 εκλέκτορες ο Μπάιντεν, 213 ο Τραμπ
ABC: 206 εκλέκτορες ο Μπάιντεν, 179 ο Τραμπ
Politico: 223 εκλέκτορες ο Μπάιντεν, 136 ο Τραμπ
CNN: 205 εκλέκτορες ο Μπάιντεν, 136 ο Τραμπ

Κοζάνη: Σε αργία ο ιερέας που χτύπησε ηλικιωμένο (video)

Previous article

Ψυχογιός σε Βορίδη: Στηρίξτε τις χαμηλές τιμές στα λεμόνια

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.