ΑΓΡΟΤΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τρύγος : Μειωμένη παραγωγή αλλά υψηλή ποιότητα για τους αμπελουργούς στη Νεμέα

0

Οι καιρικές συνθήκες της άνοιξης οδήγησαν σε μειωμένη καρπόδεση η οποία με την σειρά της οδήγησε σε μείωση της παραγωγής στα φυτά. Το καλοκαίρι που ακολούθησε δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα και τελικά η ωρίμαση τον σταφυλιών εξελίχθηκε με άριστες συνθήκες.

Ο συνδυασμός των καιρικών συνθηκών συνέβαλλε τελικά τα σταφύλια, αν και με χαμηλή παραγωγή ανά πρέμνο, να φτάσουν στην ωρίμαση σε κανονική για την περιοχή εποχή. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να παραχθούν σταφύλια πολύ καλής ποιότητας με εξαιρετικά χαρακτηριστικά.

Για το συνεταιριστικό οινοποιείο ο τρύγος ξεκίνησε 14/9/2020, διήρκησε λίγο παραπάνω από τρεις εβδομάδες και ανήλθε περίπου στα περσινά επίπεδα με λίγο χαμηλότερη εισκόμιση σταφυλιών.

Το κρασί που παράχθηκε έχει άριστα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά με τα τυπικά αρώματα της ποικιλίας, πλούσιο σε χρώμα και με αρκετές και μαλακές τανίνες, με καλή οξύτητα και χαρακτηριστικά που προδιαγράφουν μια πολύ καλή εξέλιξη στο χρόνο, τόσο για τα φρέσκα και τα ροζέ, όσο και για αυτά που πρόκειται να παλαιώσουν.

8eCUgvCwsa

9 Νοεμβρίου 1938: Η Νύχτα των Κρυστάλλων. Η βραδιά που ξεκίνησε το Ολοκαύτωμα

Previous article

Πνευματικός: “Ανίκανοι να ολοκληρώσουν την πλατεία, βλάπτουν τα συμφέροντα του δήμου”

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.