ΒΙΒΛΙΟΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Νέα κυκλοφορία από τις εκδόσεις Καταγράμμα: η «Ιστορία των Εξαμιλίων»

0

Νέα κυκλοφορία των Εκδόσεων Καταγράμμα, η «Ιστορία των Εξαμιλίων Κορινθίας», αποτέλεσμα εμπεριστατωμένης έρευνας του συγγραφέα Αναστασίου Τσίγκου. Ο συγγραφέας, μανιώδης με τη μελέτη της ιστορίας, έχει να δείξει μια πολύ καλή δουλειά, που δεν σταματά στα όρια των  Εξαμιλίων.

Ξεκίνησε από την ιστορία του χωριού του, όπου μας παραθέτει πολλά στοιχεία, για να επεκταθεί πιο πέρα. Θεωρώντας, σωστά,  ότι η τοπική ιστορία δεν είναι ξεκομμένη από τον ευρύτερο περίγυρο στον οποίο εξελίσσεται, μας δίνει στοιχεία πέραν του τοπικού. Στο 600 σελίδων βιβλίο θα βρούμε ιστορικά στοιχεία και για άλλες περιοχές και χωριά της Κορινθίας. Όλα αυτά σε μια πορεία από τους αρχαίους χρόνους μέχρι σχεδόν τη σημερινή εποχή, τοποθετημένα μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο της Ελληνικής Ιστορίας, χωρίς ωραιοποιήσεις, δαιμονοποιήσεις  ή σκόπιμες αποσιωπήσεις. Αποκτά έτσι το βιβλίο αυτό μια αυτονομία, θέλουμε να πούμε ότι μπορεί κάποιος να το μελετήσει και να κατανοήσει την εξέλιξη των ιστορικών γεγονότων ακόμη κι αν δεν θυμάται τίποτε από τα σχετικά σχολικά μαθήματα. Επομένως ο αναγνώστης βγαίνει πολλαπλά ωφελημένος από τη μελέτη της εν λόγω έκδοσης, δεδομένου ότι και η κρίση του συγγραφέα για πρόσωπα και γεγονότα είναι νηφάλια, βασιζόμενη πάντοτε στις πρωτογενείς πηγές, οι οποίες παρουσιάζονται με τρόπο αναλυτικό.

Η λιανική τιμή του βιβλίου ορίστηκε στα 22 €. Η χρονική στιγμή της κυκλοφορίας του συνέπεσε με την έναρξη της καραντίνας, οπότε προς το παρόν δεν θα κυκλοφορήσει στα βιβλιοπωλεία. Μπορείτε όμως να το προμηθευτείτε απ’ ευθείας από τις εκδόσεις μας επικοινωνώντας στο 27420 29333 είτε στο email: info@katagramma.gr, καθώς και μέσω facebook: Katagramma.graphicalarts.

Μπορείτε επίσης να το προμηθευτείτε από τον συγγραφέα, ιδίως οι κάτοικοι της ανατολικής Κορινθίας, όπως Κόρινθος, Εξαμίλια κλπ. Τα στοιχεία του συγγραφέα: Αναστάσιος Τσίγκος, Εξαμίλια Κορινθίας, τηλ. 6977 57 8898 και στο email: anastassios_tsigos@hotmail.com

Θέατρο Πορεία Live: Παραστάσεις μέσω live streaming, για όλο τον Νοέμβριο

Previous article

Οι ηγέτες που δεν έχουν συγχαρεί ακόμα τον Μπάιντεν

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in ΒΙΒΛΙΟ