ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

Κιάτο: Έκλεισε την συζήτηση, αποσύροντας τα θέματα ο Σταματόπουλος

0

Τον ψηφιακό αναλφαβητισμό της διοίκησης Σταματόπουλου ανέδειξε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, το άδοξο τέλος που είχε η σημερινή, σημαντική συνεδρίαση του Δ.Σ. στο Κιάτο. Μία συνεδρίαση που δεν ξεκίνησε ουσιαστικά ποτέ, με τον Σπύρο Σταματόπουλο να αποσύρει τα θέματα. Νωρίτερα, ο Μάρκος Λέγγας αποχώρησε καταγγέλλοντας όσα συνέβαιναν και τα οποία θα εξιστορήσουμε ευθύς αμέσως.

Όλα ξεκίνησαν με την επιβολή του καθολικού lockdown, γεγονός που δεν επιτρέπει να γίνουν οι συνεδριάσεις δια ζώσης και κεκλεισμένων των θυρών, όπως γίνονταν μέχρι τώρα. Από την άλλη μεριά η σοβαρότητα των θεμάτων (Απολογισμός Πεπραγμένων και Επιχειρησιακό Σχέδιο) καθιστούσε αδύνατη και την συζήτηση δια περιφοράς. Απέμενε μόνο ένας τρόπος: η συζήτηση με τηλεδιάσκεψη.

Για τον λόγο αυτό, ο πρόεδρος του Δ.Σ. κατέληξε στην απόφαση να χρησιμοποιήσουν την δωρεάν πλατφόρμα zoom. Αυτό που δεν ήξερε ο Νίκος Σκαρμούτσος είναι πως η συγκεκριμένη πλατφόρμα, στην δωρεάν εφαρμογή της, έχει χρονικό όριο 40 λεπτά και μετά κλείνει. Αυτός που …του άνοιξε τα μάτια ήταν ο κ. Λέγγας, ο οποίος του πρότεινε να αγοράσουν την επαγγελματική έκδοση της πλατφόρμας, που έχει απεριόριστο χρόνο. Μάλιστα, με τον τρόπο αυτό θα μπορούσε να συνδεθεί απεριόριστος αριθμός χρηστών, άρα και πολίτες που θα ήθελαν ενδεχομένως να παρακολουθήσουν την συνεδρίαση. Εναλλακτικά, ο κ. Λέγγας πρότεινε να χρησιμοποιήσουν την ψηφιακή κρατική πλατφόρμα , με την οποία γίνονται όλες οι τηλεδιασκέψεις των οργάνων της κεντρικής διοίκησης.

Αλλά αυτό, όπως αποδείχτηκε, ήταν τελικά το μικρότερο πρόβλημα. Το μεγαλύτερο και πιο ουσιαστικό ήταν πως μία τόσο κρίσιμη συνεδρίαση θα γινόταν χωρίς οι συμμετέχοντες να είχαν στα χέρια τους τις εισηγήσεις των θεμάτων. Μέχρι πρόσφατα τις εισηγήσεις παραλάμβαναν δια ζώσης τα μέλη του Δ.Σ. (φαίνεται ότι σε κάποιους ακόμα η λέξη e-mail παραμένει άγνωστη), ωστόσο κάτι τέτοιο πλέον, λόγω της καραντίνας, δεν είναι εφικτό. Μιλάμε, δε, για τον απολογισμό της χρονιάς, σε μια συνεδρίαση που θα γινόταν εξ αποστάσεως και δεν θα είχε κανένας την δυνατότητα να φέρει έναν αντίλογο με στοιχεία, στα όσα θα ακούγονταν από τον Σπύρο Σταματόπουλο.

Ο επικεφαλής των Συνδημοτών τελικά αποσύρθηκε από την φαρσοκωμωδία που εξελισσόταν, ξεκαθαρίζοντας πως θα προσβάλλει ως μη νόμιμα τα όσα έγιναν , για την μη παράδοση των εισηγήσεων. Μπροστά στο διαφαινόμενο φιάσκο ο Σπύρος Σταματόπουλος πήρε την απόφαση να αποσύρει τα θέματα και να μεταφέρει τη συνεδρίαση για άλλη μέρα.

Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, και μία ακόμα παράμετρος που δείχνει την αντίληψη της διοίκησης Σταματόπουλου. Το Επιχειρησιακό Σχέδιο αποτελεί τον μπούσουλα για την κατεύθυνση που θα πάρουν τα πράγματα και αναδεικνύει το σχέδιο ανάπτυξης που έχει κάποιος, για όλη την περιοχή. Ε, λοιπόν, χρειάστηκε να περάσουν 14 μήνες από τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν ξεκίνησε επίσημα η νέα τετραετία, για να φέρει η διοίκηση Σταματόπουλου το θέμα σε μια ουσιαστικά κλειστή συνεδρίαση. Χωρίς να έχει γίνει η παραμικρή διαβούλευση με τους πολίτες και τους τοπικούς φορείς. Όταν μάλιστα η σημερινή διοίκηση αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης και δεν έχει το άλλοθι του νέου.

11η Νοεμβρίου 1918: Λήξη του μεγάλου πολέμου των 20 εκατ. νεκρών, χωρίς των 50εκ. της ισπανικής γρίπης.

Previous article

Ρέμα Κακαβούλας στη Καστανιά.

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.