ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΣΜΟΥ

Toύρκοι: Φτιάχνουν υπέρ-drone με ταχύτητα 900 χλμ/ώρα και έναν τόνο όπλα

0

Τούρκοι: Υπέρ-drone βάρους 5,5 τόνων, ταχύτητας 900 χλμ/ωρα και με οπλικό φορτίο βάρους ενός τόνου φτιάχνει η Άγκυρα με την συμμετοχή της Ουκρανίας.

Η Ουκρανία θα προμηθεύσει τους Τούρκους με ουκρανικό turbo κινητήρα ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το νέο τουρκικό drone θα πετά σε ύψος 40.000 μέτρων, γράφει το ουκρανικό Defense Rewiew magazine.

Κάποιες πηγές αναφέρουν πως οι Τούρκοι έχουν σαν πρότυπο στο νέο τους drone το ευρωπαϊκό Neuron, στο οποίο πρόγραμμα παραγωγής του συμμετείχε και η Ελλάδα.

Την ίδια ώρα το υπό ανάπτυξη τουρκικό drone Aksungur ολοκλήρωσε κατά την διάρκεια δοκιμών πτήση διάρκειας 28 ωρών, μεταφέροντας 12 κατευθυνόμενες βόμβες.

Η πτήση του Aksungur χωρίς πυρομαχικά και είχε διάρκεια 49 ωρών.

Το πρότζεκτ αναπτύσσεται ανταγωνιστικά/ταυτόχρονα με το Akinci, το drone των 4,5 τόνων που θα μπορεί να μεταφέρει φορτίο άνω των 900 κιλών καθώς και πυραύλους cruise SOM J.

Oι πύραυλοι αυτοί προορίζονταν για τα τουρκικά F-35 όταν θα τα έπαιρνε η Άγκυρα, αλλά μετά την απόβολή της από το πρόγραμμα αγοράς των αμερικανικών στελθ, θα τους προσαρμόσει στα drone της.

8eCUgvCwsa

Δωρεάν Γρήγορα Τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού στο Κιάτο

Previous article

Αναφορά Γιώργου Ψυχογιού στον Υπουργό Περιβάλλοντος για το Κτηματολόγιο στην Κορινθία

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.