ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Από 60.000 μειώθηκαν στους 16000 οι φορείς σύμφωνα με το ιικό φορτίο στα λύματα της Αθήνας

0

Μετά τα καλά νέα από τη Θεσσαλονίκη, σε πτωτική τροχιά είναι το φορτίο κορονοϊού και στα λύματα της Αθήνας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις, το ιικό φορτίο έχει μειωθεί κατά 75% αποδεικνύοντας ότι τα μέτρα του lockdown στην πρωτεύουσα αποδίδουν επιφέροντας μείωση κρουσμάτων.

“Αυτή τη στιγμή η Αθήνα πάει πάρα πολύ καλά και έχει μειωθεί αρκετά το ιικό φορτίο και τις τελευταίες 10 ημέρες έχει γίνει μια πολύ μεγάλη μείωση που είναι πάνω από 70% και φαίνεται ότι τα μέτρα λειτουργούν στην Αττική κι ότι θα φανεί αυτό και την επόμενη εβδομάδα, ίσως και μέσα στο Σαββατοκύριακο, στα κρούσματα που θα βλέπει ο ΕΟΔΥ” είπε ο καθηγητής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νικόλαος Θωμαΐδης.

Και πρόσθεσε ότι εκτιμά ότι οι ενεργοί φορείς του κορονοϊού “σύμφωνα με την τελευταία μέτρηση είναι περίπου 16.000”.

Οι μετρήσεις, σύμφωνα με τον καθηγητή του ΕΚΠΑ, συνεχίζονται ενώ, πλέον, θα προχωρήσουν παράλληλα και στη λεγόμενη χωρική μέτρηση των λυμάτων προκειμένου εκτός από τη γενική εικόνα να έχουν μετρήσεις και ανά περιοχή.

“Δεν έχουμε κάνει ακόμα τη χωρική μέτρηση, είχαμε συμφωνήσει να την κάνουμε, αλλά με την πίεση του χρόνου δεν το έχουμε υλοποιήσει αυτό το κομμάτι, είναι στα πλαίσιο του επόμενου βήματος. Τώρα θα πάρουμε και δειγματολήπτες για όλη την περιοχή, οπότε θα το κάνουμε. Θέλει έναν συντονισμό με την ΕΥΔΑΠ αυτό, αλλά είναι κάτι το οποίο θα κάνουμε το επόμενο διάστημα” ανέφερε, μιλώντας στο Sputnik.

8eCUgvCwsa

Μάθημα με ανοιχτά παράθυρα και… κουβέρτες στην Ελβετία!

Previous article

Pfizer και BioNTech κατέθεσαν αίτημα για αδειοδότηση – Μέχρι το τέλος της χρονιάς θα μπορούν να διατεθούν 50 εκατ. δόσεις εμβολίων.

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.