ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Προχωράει το έργο της ανάπλασης του Παραλιακού Μετώπου Λουτρακίου

0

Τον πλήρη φάκελο χρηματοδότησης για το έργο «Ανάπλαση του Παραλιακού Μετώπου Λουτρακίου», κατέθεσε ο δήμος Λουτρακίου-Αγών Θεοδώρων. Το έργο έχει προϋπολογισμό 4.971.920 και περιλαμβάνει την ανάπλαση τμήματος του παραλιακού μετώπου της πόλης του Λουτρακίου.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό η υφιστάμενη επιφάνεια θα αντικατασταθεί με βοτσαλωτό δάπεδο σε διάφορα σχήματα και χρώματα. Ακόμα θα δημιουργηθούν ζώνες πρασίνου, θα τοποθετηθεί σημαντικός αριθμός μικροκατασκευών και στοιχείων αστικού εξοπλισμού (καθιστικά, φωτιστικά σώματα, υπαίθρια παιχνίδια, ναυαγοσωστικοί πύργοι και κατασκευές εξυπηρέτησης λουόμενων), καθώς και νέες πέργκολες που θα υπακούουν σε κοινούς μορφολογικούς κανόνες, με έμφαση στην πρόσβαση των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Με αφορμή την υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης, ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων δήλωσε:
«Η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου Λουτρακίου αποτελεί ένα έργο που τέθηκε ως κύρια προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου – Περαχώρας, από το 2015. Με πολυετή αγώνα και ύστερα από μια σειρά προβλημάτων που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε, πετύχαμε την αναστολή των πρωτοκόλλων κατεδάφισης με νομοθετική ρύθμιση, ολοκληρώσαμε την εκπόνηση της μελέτης και λάβαμε όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις από τους συναρμόδιους φορείς για το έργο. Η έγκριση της αίτησης χρηματοδότησης και η υλοποίηση του έργου θα αλλάξει ριζικά την εικόνα της παραλιακής ζώνης και θα αναδείξει το Λουτράκι σε τουριστικό πόλο έλξης για τους δημότες και τους επισκέπτες».

Οι Ένοπλες Δυνάμεις ζητούν στρατιωτικούς σκύλους – Τα κριτήρια επιλογής

Previous article

Σύμβουλος Ερντογάν: «Θα αποκτήσουμε ‘σκύλους’ που θα μας φτιάξουν πυρηνικούς πυραύλους»

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.