ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΣΜΟΥ

Σύμβουλος Ερντογάν: «Θα αποκτήσουμε ‘σκύλους’ που θα μας φτιάξουν πυρηνικούς πυραύλους»

0

Άλλη μια απόδειξη πως οι Τούρκοι έχουν χάσει το μέτρο είναι οι δηλώσεις του συμβούλου του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, για θέματα Ασφάλειας και Εξωτερικής Πολιτικής

Το πώς σκέφτεται και δρα η σημερινή Τουρκία, παραπέμποντας σε άλλες, σκοτεινές εποχές, αντικατοπτρίζεται πλήρως στις δηλώσεις του Μεσούτ Χακκί Τζασίν, συμβούλου του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, για θέματα Ασφάλειας και Εξωτερικής Πολιτικής.

Ο Τζασίν, μιλώντας στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής, δήλωσε προκλητικά πως η Τουρκία θ’ αποκτούσε ξένους «σκύλους», σύμφωνα με μια τουρκική ρήση, για να εξυπηρετήσουν τα τουρκικά κυβερνητικά συμφέροντα. Σ’ αυτούς συμπεριλαμβάνονται και πυρηνικοί επιστήμονες, με στόχο να καταστήσουν την Τουρκία κάτοχο πυρηνικών πυραυλικών συστημάτων, που θα βοηθήσουν στις… κατακτήσεις της.

Δήλωσε συγκεκριμένα ο σύμβουλος του προέδρου Ερντογάν: «Στην Τουρκία υπάρχει μία πολύ σημαντική ρήση του Τσάρου: ‘Σε κάθε μέρος του κόσμου υπάρχουν σκυλιά που θα μας υπηρετήσουν’. Οπότε η Τουρκία θα βγάλει χρήματα από την τσέπη της. Όποιος μπορεί να μας υπηρετήσει, θα νοικιαστεί. Χρειαζόμαστε για παράδειγμα έναν μηχανικό ατομικής ενέργειας; Θα έρθει στην Τουρκία. Χρειαζόμαστε κάποιον μηχανικό αεροσκαφών. Η Τουρκία θα φέρει τον καλύτερο μηχανικό σε αυτήν την μηχανή. Θυμηθείτε το πώς η Τουρκία απήγαγε τον Ορμπάν (Ούγγρος μηχανικός πυροβολικού στη διάρκεια πολιορκίας της Κωνσταντινούπολης) μπροστά στα μάτια της βυζαντινής υπηρεσίας πληροφοριών. Κάναμε το πυροβολικό με τον μηχανικό Ορμπαν. Πού ζεις εσύ; Ζεις στην Κωνσταντινούπολη χάρη στον Οθωμανό σουλτάνο Μωάμεθ τον Πορθητή. Η Τουρκία, λοιπόν, που ανέπτυξε τότε το πυροβολικό του κατακτητή δεν μπορεί σήμερα να αναπτύξει τους πυραύλους του κατακτητή; Γιατί νομίζεις τα πλοία εν προκειμένου ονομάστηκαν με τα ονόματα των Οθωμανών σουλτάνων Φατίχ, Γιαβούζ και Σελίμ. Εδώ υπάρχει ένα μήνυμα. Οι Τούρκοι έρχονται άλλα έρχονται για τα καλά. Έρχονται με την οικονομία τους με την ανθρώπινο δυναμικό τους και με το know how. Οι άλλες χώρες ζηλεύουν τα drones που κατασκευάζουμε. Λέω λοιπόν ότι αν δουλέψεις μπορείς να τα πετύχεις το ίδιο καλά».

Ουσιαστικά ο Τζασίν, μιλάει για χρήση όλων των μέσων από την Τουρκία που θα επιτρέψουν νέες κατακτήσεις και επεκτάσεις της, στο πλαίσιο των νέο-οθωμανικών ονειρώξεων του Ταγίπ Ερντογάν.

Το θέμα ανέδειξε και ο αυτοεξόριστος -στη Σουηδία- Τούρκος δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, διαχειριστής της ανεξάρτητης ιστοσελίδας «Nordic Monitor». Ο Μποζκούρτ και το «Nordic Monitor» και ο διαχειριστής του, αποτελούν «κόκκινο» πανί για τον Ερντογάν, λόγω σοβαρών αποκαλύψεων που προβαίνει δημοσιοποιώντας απόρρητα τουρκικά έγγραφα και όχι μόνο.

Πηγή: protothema.gr

8eCUgvCwsa

Προχωράει το έργο της ανάπλασης του Παραλιακού Μετώπου Λουτρακίου

Previous article

Δωρεάν rapid τεστ για κορονοϊό στο Δήμο Bέλου βόχας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.