ΑΠΟΨΕΙΣ

Να τερματίσουμε τον φόβο και την ανασφάλεια των γυναικών

0

Το απεχθές φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών δυστυχώς εξακολουθεί να εκδηλώνεται ακόμα και στις πιο προηγμένες κοινωνίες. Μια βαθιά πληγή που δεν γνωρίζει σύνορα, εθνικά, κοινωνικά ή οικονομικά. Τα στοιχεία είναι σοκαριστικά.

Του Γιάννη Ανδρέου*

Mία στις τρεις γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της. Μία στις πέντε θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού. Το 40% με 50% των γυναικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει αναφέρει κάποια μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης στον χώρο εργασίας.
Η κατάσταση δυστυχώς για πολλές γυναίκες επιδεινώθηκε από την έναρξη των μέτρων καραντίνας για την αντιμετώπιση του COVID-19. Στην Ελλάδα οι κλήσεις στην γραμμή βοήθειας 15900 τετραπλασιάστηκαν κατά την διάρκεια του 1ου lockdown. Στόχος κάθε πολίτη, κάθε κυβέρνησης, κάθε κοινωνίας θα πρέπει να είναι η εξάλειψη κάθε μορφή βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών.
Να τερματίσουμε τον φόβο και την ανασφάλεια. Για να συμβεί όμως αυτό, θα πρέπει για αρχή να πάψουμε να θεωρούμε την βία κατά των γυναικών ως ιδιωτική υπόθεση. Μας αφορά όλους. Δεν μπορούμε να μένουμε σιωπηλοί.

*Ο Γιάννης Ανδρέου είναι μέλος της Κ.Π.Ε. του Κινήματος Αλλαγής και Αν. Γραμματέας του Τομέα Κοινωνικής ένταξης και συνοχής.

Σέρρες: Πέθανε από κορωνοϊό πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ

Previous article

«Έφυγε» ο Κωνσταντίνος Αδρακτάς – Ο εφευρέτης του πρώτου ηλεκτρικού αυτοκινήτου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.