ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ

Έφτιαξαν γέφυρα 106 μ. πάνω από αυτοκινητόδρομο για αποκλειστική χρήση από άγρια ζώα (video)

0

Η «ανισόπεδη διάβαση» κατασκευάστηκε με στόχο να μειωθούν οι συγκρούσεις οχημάτων με άγρια ζώα που διέσχιζαν τον αυτοκινητόδρομο

Ελάφια, ακανθόχοιροι, αρκούδες και αγριόγατες διασχίζουν πλέον με ασφάλεια μια «ειδική» γέφυρα που κατασκευάστηκε πάνω από μεγάλο αυτοκινητόδρομο στη Γιούτα- η πρώτη του είδους στην αμερικανική πολιτεία. 

Το αρμόδιο τμήμα Άγριας Ζωής της περιοχής δημοσίευσε ένα βίντεο από το Parleys Canyon Wildlife Overpass, κοντά στη Σολτ Λέικ Σίτι, ο οποίος κόστισε 5 εκατ. δολάρια για να κατασκευαστεί, και χρησιμοποιείται ακριβώς όπως έπρεπε. 

Το τμήμα μεταφορών της περιοχής υλοποίησε το πρότζεκτ σε μια προσπάθεια να μειωθεί η σύγκρουση οχημάτων με ζώα στον αυτοκινητόδρομο Interstate 80, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης. 

Η μήκους 106 μέτρων γέφυρα αποκλειστικά για άγρια ζώα ολοκληρώθηκε το 2018. Τα δυο προηγούμενα χρόνια, είχαν καταγραφεί τουλάχιστον 106 συγκρούσεις οχημάτων με άγρια ζώα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 64 από αυτά. 

Από τότε που ολοκληρώθηκε το έργο, δεν είχαν υπάρξει ολοκληρωμένα στοιχεία πως λειτουργεί, ωστόσο αρμόδιος είχε δηλώσει πέρυσι στη Salt Lake Tribune πως τα πρώτα αποτελέσματα ήταν «ενθαρρυντικά», προσθέτοντας πως θα χρειαστούν μερικά χρόνια πριν τα ζώα συνηθίσουν τη χρήση της.  

Για να είναι πιο ελκυστική προς τα ζώα και να «ταιριάζει» με το γύρω περιβάλλον, στη γέφυρα τοποθετήθηκαν χώμα, πέτρες και βράχια, αλλά και περίφραξη περίπου 10 χιλιομέτρων για να βεβαιωθούν πως τα άγρια ζώα θα χρησιμοποιούν την «ανισόπεδη διάβαση» αντί να προσπαθούν να διασχίσουν τον δρόμο. 

Με πληροφορίες από New York Post

8eCUgvCwsa

Τμήμα του Εξαμιλίου τείχους θα προστατευθεί αποκατασταθεί και αναδειχθεί .

Previous article

Kαταδίωξη με πυροβολισμούς σε αρχαιοκάπηλους στο Ζευγολατιό.

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.