ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΣΜΟΥ

Καυστικό σχόλιο από τη Ρωσία για τη «θέση ισχύος» της Γερμανίας

0

Την ενόχληση της Ρωσίας προκάλεσε μία δήλωση της υπουργού Άμυνας της Γερμανίας ότι η χώρα της βρίσκεται σε «θέση ισχύος» έναντι της Μόσχας.

Μάλιστα, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας τόνισε ότι η Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ συμπεριφέρθηκε σαν «μαθήτρια του δημοτικού, η οποία υπεραναπληρώνει την άγνοιά της για ένα θέμα φωνάζοντας έναν παραλογισμό».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπονοώντας εμμέσως πλην σαφώς τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Ιγκόρ Κονασένκοφ θύμισε ότι οι προσπάθειες της Γερμανίας να βρεθεί σε θέση ισχύος έναντι της Ρωσίας τον 20ό αιώνα οδήγησαν σε «τραγικές συνέπειες για όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων της ίδιας της Γερμανίας και του γερμανικού λαού».

Η Κραμπ-Καρενμπάουερ, πολιτικός καριέρας, στέλεχος της Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών που υπηρετεί στο αξίωμα της υπουργού Άμυνας τον τελευταίο ενάμισι χρόνο, δήλωσε την Τετάρτη κατά τη διάρκεια τοποθέτησής της στην Μπούντεσταγκ, τη γερμανική κάτω Βουλή, πως το Βερολίνο πρέπει να προσεγγίζει πάντα τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για οποιοδήποτε ζήτημα από «θέση ισχύος».

«Αυτή ήταν πάντα μια καλή παράδοση της γερμανικής εξωτερικής πολιτικής και πρέπει να συνεχιστεί και στο μέλλον», πρόσθεσε, σύμφωνα με τα επίσημα πρακτικά του γερμανικού κοινοβουλίου.

8eCUgvCwsa

2.950.000 εγκρίθηκαν για το νέο δημαρχείο στο Ζευγολατιό!

Previous article

ΥΠΕΞ: Η Γερμανία να δώσει το παράδειγμα στην Τουρκία με εμπάργκο όπλων

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.