ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιμελητήριο: καταψηφίστηκε ο προϋπολογισμός, ασκήσεις εντυπώσεων από το Δ.Σ.

0

Καταψηφίστηκε την Παρασκευή ο προϋπολογισμός του Επιμελητηρίου Κορινθίας κατά την συνεδρίαση του οργάνου, αφού από τους 19 παρόντες, οι 11 τέθηκαν απέναντι στην σημερινή διοίκηση επιβεβαιώνοντας την βαθιά διαίρεση του φορέα. Και αν –πολιτικά- το γεγονός αυτό αποτελεί πρόβλημα για τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κορινθίας Παναγιώτη Πιτσάκη, ο οποίος φαίνεται να μην έχει πλέον ικανή πλειοψηφία για να διοικήσει, ουσιαστικά το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο για το ίδιο Επιμελητήριο, τους εργαζόμενους και φυσικά τους επιχειρηματίες, καθώς χωρίς προϋπολογισμό θα κινδυνέψει η μισθοδοσία των εργαζομένων, θα κινδυνέψουν να μην προχωρήσουν τα προγράμματα, ενώ μπορεί να προκληθούν αστικά και ποινικά ζητήματα είτε από επιχειρηματίες που θα θιγούν από την ακύρωση προγραμμάτων, είτε από φορείς του δημοσίου (π.χ. ΙΚΑ) σε περίπτωση που δεν καταβληθούν ασφαλιστικές εισφορές.   

Σήμερα, τόσο οι έντεκα σύμβουλοι που καταψήφισαν τον Π/Υ, όσο και η διοίκηση του φορέα εξέδωσαν ανακοινώσεις, στις οποίες, ωστόσο, χωρίς να υπεισέρχονται στην ουσία του θέματος (την διαφωνία επί του Π/Υ) εξαντλούνται σε αλληλοκατηγορίες για την γενικότερη εικόνα του Επιμελητηρίου.

Στην δική τους ανακοίνωση οι 11 της πλειοψηφικής αντιπολίτευσης αναφέρουν

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Κορινθίας, την Παρασκευή 27/11/2020, με θέμα την κορυφαία για τη λειτουργία του Φορέα διαδικασία της έγκρισης του Προϋπολογισμού, ο οποίος προφανώς καταψηφίστηκε από την πλειοψηφία του Οργάνου (11 έναντι 8 ψήφων επί των παρόντων) –σε συνέχεια και της προηγηθείσας καταψήφισης και μη έγκρισης του Ισολογισμού Απολογισμού, επίσης με 11 έναντι 8 ψήφων- επιβεβαιώθηκε η πραγματικότητα που ισχύει για περισσότερο από ένα χρόνο: ο κ. Πιτσάκης έχει απωλέσει την ουσιαστική νομιμοποίηση να προεδρεύει και να εκπροσωπεί το Επιμελητήριο Κορινθίας.

Δυναμιτίζοντας κάθε προσπάθεια συναίνεσης και συνεργασίας και εξαντλώντας την καλοπροαίρετη ανοχή της σταθερής (αντιτιθέμενης) πλειοψηφίας των Συμβούλων, ευτελίζοντας και αυταρχικά παρακάμπτοντας διαδικασίες και κανονιστικά πλαίσια, αλλά και ταυτόχρονα επιχειρώντας την προσβολή της υπόληψης και της προσωπικότητας των διαφωνούντων με δημόσιες τοποθετήσεις, ο κ. Πιτσάκης οδήγησε το Επιμελητήριο Κορινθίας σε πρωτοφανές αδιέξοδο. Ένα αδιέξοδο σε μια πρωτόγνωρα δραματική περίοδο για την επιχειρηματικότητα λόγω της πανδημίας, χωρίς ακόμα να έχουν θεραπευθεί οι πληγές από την οικονομική κρίση, την ίδια στιγμή που οι Συνάδελφοί μας και μέλη του Επιμελητηρίου απαιτούν από τη Διοίκηση σοβαρότητα, συνεννόηση, πράξεις και όχι πυροτεχνήματα εσωτερικής κατανάλωσης και αυτοπροβολής.

Η σταθερή και ισχυρή πλειοψηφία του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Κορινθίας, όπως αυτή αποτυπώνεται και εκφράζεται σε κάθε διαδικασία, τιμώντας τους Συναδέλφους μας και σεβόμενοι τον θεσμό που υπηρετούμε εδώ και χρόνια, καταγγέλλουμε για ακόμα μια φορά την αν μη τι άλλο προβληματική και απαράδεκτη διοίκηση του κ. Πιτσάκη και τις πρακτικές που εφάρμοσε από την πρώτη μέρα της θητείας του.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά και απερίφραστα ότι αρνούμαστε να επιτρέψουμε και να «συμβάλλουμε» στον ευτελισμό του Επιμελητηρίου Κορινθίας και γι’ αυτό το λόγο αρνούμαστε να νομιμοποιήσουμε καθ’ οιονδήποτε τρόπο, τόσο στο παρόν όσο και στο μέλλον, τη διοίκηση μειοψηφίας του κ. Πιτσάκη.

Καλούμε τον Προεδρεύοντα της μειοψηφίας του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Κορινθίας να αποδεχθεί με γενναιότητα το αδιέξοδο στο οποίο βρέθηκε με τις πράξεις του και να διευκολύνει τη συνέχεια του Επιμελητηρίου προς όφελος των μελών μας, αποτρέποντας ταυτόχρονα τις κατά το Νόμο περιπέτειες στις οποίες είναι βέβαιο ότι θα οδηγηθεί το Επιμελητήριο.

Ως σταθερή και ισχυρή πλειοψηφία του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Κορινθίας, αναλαμβάνουμε το βάρος της ευθύνης και του καθήκοντος που μας αναλογεί απέναντι στα  μέλη και την κοινωνία και επιφυλασσόμαστε για τη συνέχιση άσκησης κάθε νόμιμου μέσου, τόσο συλλογικά όσο και ατομικά, απέναντι στην απαράδεκτη διοίκηση του κ. Πιτσάκη.

Ως εδώ!

Οι υπογράφοντες: ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΠΕΤΡΟΣ, ΓΑΊΤΑΝΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ, ΚΑΪΛΑΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ, ΚΟΥΚΟΥΛΑΚΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΕΛΕΝΗ, ΛΟΥΖΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΜΟΥΡΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ, ΜΠΑΡΑΦΑΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΣΟΥΦΡΙΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΤΑΟΥΞΙΔΗ ΜΑΡΙΝΑ.

Ανταπαντώντας, ο Παναγιώτης Πιτσάκης στην δική του ανακοίνωση αναφέρει

Την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Κορινθίας η συζήτηση επί του Προϋπολογισμού 2021 και για μια ακόμα φορά ο καιροσκοπισμός, η “άρνηση για την άρνηση” της αντιπολίτευσης κατέδειξαν με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο ότι  η γνωστή πλέον “ενδεκάδα της συμφοράς” έχει οριστικά δραπετεύσει από την λογική… στο «κυνήγι» της καρέκλας!

Με το καλημέρα της συζήτησης και παρόλο που στην αρχή της τοποθέτησής του ο κ. Λουζιώτης με αυστηρή φωνή αυτοκριτικής (;) επικαλέστηκε το απόφθεγμα:  “Ο άνθρωπος μοιάζει με κλάσμα όπου ο αριθμητής είναι ο πραγματικός εαυτός του και ο παρονομαστής η ιδέα που έχει για τον εαυτό του”, του ειρηνιστή συγγραφέα του «Πόλεμος και Ειρήνη» Λέοντος Τολστόι, στη συνέχεια έκανε ένα μικρό αλλά ουσιαστικό λαθάκι…

Μέσα από το δίπολο Πόλεμος – Ειρήνη  για τους δικούς του ερμηνεύσιμους λόγους επέλεξε ακόμα μια φορά  την τακτική του “εμφύλιου” πολέμου ενάντια στην πραγματικότητα που όλοι μαζί οφείλουμε να διαχειριστούμε.

Τι και αν η οποιαδήποτε αρνητική ψήφος σε ένα προϋπολογισμό οφείλει να συνοδεύεται από αιτιολογημένη αντιπρόταση επί του προϋπολογισμού και όχι για το τι γίνεται πέρα …στους πέρα κάμπους!

Αλλά και η ετερόκλητη συμμαχία που εσχάτως σιγοντάρει τις εμμονές του κ. Λουζιώτη είπε… «πολλά» χωρίς όμως να πει «τίποτα» το ουσιώδες για τον προϋπολογισμό, που – παρότι καταρτίστηκε εν μέσω πανδημίας – έχει συγκεκριμένη προοπτική, πλάνο και αναπτυξιακούς στόχους ικανούς να στηρίξουν το τοπικό επιχειρείν, που λόγω  και της υγειονομικής κρίσης , εν πολλοίς , εξαρτάται από τον “αναπνευστήρα” των υλοποιούμενων ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Προφανώς το «παρεάκι» των έντεκα ευκαιριακών συνοδοιπόρων ενστερνίζεται  μια …καφενειακή λογική που επιβεβαιώνει ένα άλλο απόφθεγμα του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα που λέει ότι : «Ποτέ δεν διαλέγει μια άποψη. Απλώς φοράει οποιαδήποτε τυχαίνει να είναι στη μόδα».

Αυτή τη φορά της «μόδας» δεν ήσαν οι αιτιολογημένες αντιπροτάσεις επί του προϋπολογισμού – αλλά οι καρέκλες της Διοικούσας Επιτροπής !

Έτσι νομίζουν ότι θα αποδομήσουν τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου και θα μπλοκάρουν την λειτουργία του φορέα εν όψει των επερχόμενων εκλογών…

Οι επαγγελματίες, οι έμποροι και γενικότερα ο επιχειρηματικός κόσμος της Κορινθίας αντιλαμβάνονται την στάση σας προς το Επιμελητήριο και είναι αυτοί που έχουν τον τελευταίο λόγο.

1.044 κρούσματα, 600 διασωληνωμένοι και 85 νεκροί

Previous article

3 κρούσματα στην Κορινθία

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.