ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Lockdown: Ανακοινώσεις Πέτσα για τον οδικό χάρτη των εορτών -Τι θα παραμείνει κλειστό

0

Σε ανακοινώσεις σχετικά με το lockdown και τα περιοριστικά μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού πρόκειται να προβεί στη 1:30 μ.μ. ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, εστίαση και σχολεία θα παραμείνουν κλειστά έως το νέο έτος, ενώ τα μπαρ και η νυχτερινή διασκέδαση αναμένεται να ανοίξουν με το εμβόλιο. Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναμένεται να ανακοινώσει και την απαγόρευση των μετακινήσεων από νομό σε νομό.

Κλειστά σχολεία και εστίαση έως το νέο έτος
Τα μέτρα για τον κορωνοϊό φαίνεται πως δεν θα χαλαρώσουν για την εστίαση, αφού, όπως έχουν έως αυτή την ώρα τα δεδομένα, τα εστιατόρια δεν αναμένεται να πάρουν το «πράσινο φως» και να ανοίξουν πριν από το νέο έτος. Αν και είχαν ακουστεί κάποιες προτάσεις για ακόμη πιο αυστηρά μέτρα λειτουργίας προκειμένου να ανοίξουν ξανά τα εστιατόρια, φαίνεται πως η λύση αυτή δεν προκρίνεται.

Σε ό,τι αφορά τα σχολεία όλων των βαθμίδων, ο πρωθυπουργός είχε πει πως αναμένει τις εισηγήσεις των ειδικών προκειμένου να αποφασίσει αν θα ανοίξουν ή όχι, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν φαίνεται να επιτρέπουν την επιστροφή των μαθητών στις τάξεις πριν από το νέο έτος.

Σήμερα άνοιξαν 110 εποχικά καταστήματα και είναι ουσιαστικά το πρώτο στοίχημα για τη σταδιακή άρση του lockdown. Τα εν λόγω καταστήματα θα πωλούν χριστουγεννιάτικα είδη και θα παραμείνουν ανοιχτά έως τις 8 Ιανουαρίου, ενώ το ωράριο λειτουργίας τους θα είναι από τις 07:00 έως τις 20:30, καθημερινά. Υπενθυμίζεται βέβαια πως θα λειτουργούν με αυστηρούς κανόνες και μέτρα που ορίζονται από τα πρωτόκολλα για τον περιορισμό μετάδοσης του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα:

– Αναλογία ατόμων ανά τ.μ. 4/100
– Άνω των 100 τ.μ. 1 άτομο για κάθε 15 τ.μ.
– Υποχρεωτική η χρήση μάσκας προστασίας από το προσωπικό εργασίας και τους πελάτες/επισκέπτες/καταναλωτικό κοινό.
– Τήρηση απόστασης 2 μέτρων μεταξύ ατόμων.
– Συνίσταται η μη χρήση ανελκυστήρων. Αν η χρήση τους θεωρηθεί ωστόσο αναγκαία, η πληρότητα σε σχέση με το επιτρεπόμενο όριο θα πρέπει να είναι της τάξεως του 40%
.

Ο κ. Πέτσας στις ανακοινώσεις που θα κάνει σήμερα κατά την ενημέρωση των πολιτικών ενδέχεται να πει και για τις επιχειρήσεις που θα πάρουν τη σκυτάλη από τα εποχικά καταστήματα και θα ανοίξουν την επόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, αν και ακόμη δεν υπάρχουν συγκεκριμένες αποφάσεις για ημερομηνίες ανοίγματος άλλων κλάδων, ωστόσο αυτά που αναμένεται να ακολουθήσουν είναι τα κομμωτήρια και τα βιβλιοπωλεία.

Χρησμός Λαβρόφ: «Ρωσία και Τουρκία δεν κάμπτονται ποτέ»

Previous article

Kαταδίκη της Τουρκίας για μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί από το Συμβούλιο της Ευρώπης

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.