ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Mε αεροπλάνο της DHL έφτασαν τα εμβόλια της Pfizer στο Ισραήλ [εικόνες]

0

Το Ισραήλ έλαβε σήμερα την πρώτη αποστολή εμβολίων κορωνοϊού με τους ειδικούς να προβλέπουν πως η χώρα θα έχει αρκετό απόθεμα για περίπου το ¼ του πληθυσμού μέχρι το τέλος του έτους.

Ένα αεροπλάνο cargo προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν μεταφέροντας αυτό που οι αξιωματούχοι είπαν ότι ήταν δεκάδες χιλιάδες δόσεις εμβολίων της Pfizer, ξεκινώντας έτσι το επόμενο στάδιο, αυτό της μεταφοράς και αποθήκευσης .

Παρών στην υποδοχή των εμβολίων ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου

Το Ισραήλ σχεδιάζει να ξεκινήσει την χορήγηση των εμβολίων στις 20 Δεκεμβρίου, δήλωσε ο διανομέας Teva Pharmaceutical Industries Ltd. «Πιστεύω σε αυτό το εμβόλιο. Περιμένω ότι θα λάβει τις απαιτούμενες εγκρίσεις τις επόμενες ημέρες» δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο, προσθέτοντας ότι σκοπεύει να είναι ο πρώτος Ισραηλινός που θα εμβολιαστεί.

8 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου θα παράσχει η Pfizer στο Ισραήλ


Η Pfizer και ο συνεργάτης της BioNTech συμφώνησαν τον περασμένο μήνα να παράσχουν στο Ισραήλ 8 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου, το οποίο η Βρετανία χθες άρχισε να χορηγεί στους πολίτες της. Το Ισραήλ έχει επίσης παραγγείλει εμβόλια από την Moderna Inc. και την AstraZeneca Plc.

4 εκατομμύρια εμβόλια μέχρι το τέλος του έτους
Ένα ισραηλινό μέλος του υπουργικού συμβουλίου είπε αυτήν την εβδομάδα ότι τα εμβόλια Pfizer θα φτάσουν στο Ισραήλ την Πέμπτη για να χορηγηθούν στους ηλικιωμένους και σε άλλους πληθυσμούς υψηλού κινδύνου και θα ακολουθήσουν αυτά της Moderna.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Teva Israel,Γιοσί Οφέκ, δήλωσε ότι τα εμβόλια θα φτάσουν με μεγαλύτερο ρυθμό κατά τη διάρκεια του μήνα. «Μιλάμε για ένα τεράστιο εκτιμώμενο εύρος 4 εκατομμυρίων εμβολίων (δόσεις) μέχρι το τέλος του έτους», είπε στο Ισραηλινό Ραδιόφωνο του Στρατού.

Να σημειωθεί πως το Ισραήλ με πληθυσμό 9 εκατομμυρίων κατοίκων έχει μέχρι στιγμής 348.968 κρούσματα κορωνοϊού και 2.932 θανάτους.

Καιρός : Έντονα φαινόμενα μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου

Previous article

Σταυρέλης: πέντε λόγοι που καταψηφίσαμε τα δημοτικά τέλη

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.