ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Με 66-31 κερδίζει το click away στο κέντρο της Κορίνθου- Τι λένε οι έμποροι

0

Να σώσουν οτιδήποτε αν σώζεται από μια δύσκολη χρονιά επιχειρούν οι έμποροι της Κορίνθου, οι οποίοι, τουλάχιστον στο κέντρο της πόλης, άνοιξαν σήμερα σε ποσοστό πάνω από 60%. Μία γρήγορη βόλτα που κάναμε στον εμπορικό κέντρο, όπως οριοθετείται από τους πεζόδρομους, μας έδειξε ότι σε σύνολο 97 καταστημάτων ανοιχτά και σε εφαρμογή του click away ήσαν τα 66, ενώ δεν άνοιξαν τα 31.

Εκεί, ωστόσο, που το ποσοστό έπιασε το απόλυτο ήταν στην απογοήτευση, τόσο για το παρόν όσο και για το μέλλον. Ρωτήσαμε δέκα εμπόρους για το πώς βλέπουν την κατάσταση και σε απόλυτο ποσοστό, και οι δέκα, εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για την σημερινή κατάσταση, όσο και για το 2021.

«Το click away δεν πρόκειται να βοηθήσει. Απλώς για να μην καθόμαστε σπίτι και τρελαθούμε αποφασίσαμε να ανοίξουμε» μας είπε ένας έμπορος, ενώ μία ακόμα επιχειρηματίας που διατηρεί κατάστημα με ρούχα ήταν στα όριά της: «Είμαστε έξι εβδομάδες κλειστά και κανείς δεν αναρωτιέται πως θα ζήσουμε. Είναι αδιανόητο να επιτρέπουν στα super market να λειτουργούν, όπου μαζεύεται πάντα πολύς κόσμος και εμείς να μην μπορούμε να ανοίξουμε έστω με έναν περιορισμένο αριθμό πελατών…».

Δύο ωστόσο από τους πιο γνωστούς εμπόρους της Κορίνθου, η κυρία Μαρίνα Ταουξίδη (οπτικά Ταουξίδη) και ο κ. Βαγγέλης Μπούφης (Παιδόδρομος) δέχτηκαν να μιλήσουν επώνυμα για όσα βιώνουν και να απατήσουν στις ερωτήσεις του Korinthia.net.gr.  

  1. Τα καταστήματα δεν θα ανοίξουν ούτε στις 14 Δεκεμβρίου. Συμπληρώνετε έξι εβδομάδες lockdown και πιθανότατα θα πάτε σε δύο μήνες. Ποια είναι η κατάσταση που αντιμετωπίζετε;
Η εικόνα ίσως περιέχει: τον Eboof Vaggelis, κουστούμι

Βαγγέλης Μπούφης: Η κατάσταση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από τραγική έως μη αναστρέψιμη. Όσο και τα καταστήματα να είχαν μειώσει τις παραγγελίες τους φοβούμενοι ένα νέο lockdown, η πραγματικότητα είναι ακόμα πιο δύσκολη και λόγω της περιόδου που αυτό έγινε.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο

Μαρίνα Ταουξίδη: Η κατάσταση είναι τραγική, δεδομένου ότι τρέχουν υποχρεώσεις με κλειστή την επιχείρηση. Φυσικά δεν είναι λύση τα δανεικά και οι οικογένειες που ζούνε από ένα μαγαζί αντιμετωπίζουν θέμα επιβίωσης δεδομένου ότι δεν υπάρχει μείωση ενοικίου σπιτιού!

  • Η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να δώσει μια ανάσα στις επιχειρήσεις εφαρμόζει το click away; Σας εξυπηρετεί;

Β.Μ. Το click away προφανώς και δεν θα δώσει καμία ανάσα και είναι ουτοπικό να συζητάμε ότι μπορεί να εφαρμοστεί. Και αυτό διότι η πλειονότητα των καταστημάτων πουλάει είδη που δεν μπορεί ο καταναλωτής να παραγγείλει χωρίς δοκιμή, ή έστω οπτική επαφή.

Μ.Τ. Το click away είναι μια απάτη επικοινωνιακή που δεν μπορεί να λειτουργήσει. Γι’ αυτό και ακόμα και οι πολύ μεγάλες επιχειρήσεις από εχθές δηλώνουν ότι δεν θα το ακολουθήσουν .

  • Θεωρείτε εφικτό να ανοίξουν τα τοπικά εμπορικά καταστήματα με δεδομένο πως η υγειονομική κρίση παραμένει σε υψηλά επίπεδα; Δεν θα είναι ένα μεγάλο ρίσκο που ενδεχομένως θα προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα στην συνέχεια;

Β.Μ. Θεωρώ ότι τα καταστήματα έπρεπε να είχαν ήδη ανοίξει τουλάχιστον στην πόλη μας. Έπρεπε και πρέπει να υπάρχουν ζώνες ανάλογα με τα κρούσματα. Και φυσικά να ανοίξουν με όλα τα μέτρα ασφαλείας και ακόμα μεγαλύτερα. Προσωπική μου γνώμη, ένα άτομο κάθε φορά στο κατάστημα και ραντεβού εξυπηρέτησης των πελατών όπως σε κομμωτήρια κλπ.

Μ.Τ. Η λιανική δεν έπρεπε να έχει κλείσει ούτε μια ημέρα. Τα μικρά καταστήματα ακολουθήσαμε τα μέτρα με ευλάβεια. Στα καταστήματα δεν υπήρχε συνωστισμός, σε αντίθεση με 150 άτομα ταυτόχρονα στο σούπερ μάρκετ. Είναι σίγουρα καλύτερα, όπως καλύτερα είναι από τις ουρές στις τράπεζες ή στις κούριερ. Πολύ φοβάμαι ότι δεν θα πεθάνουμε από covid αλλά από καρδιοπάθειες ή αυτοάνοσα στο τέλος. Δεν μπορούμε να πληρώσουμε εμείς την παντελή έλλειψη σωστής διαχείρισης στο σύστημα υγείας.

  • Πως βλέπετε το μέλλον της επιχείρησής σας το 2021;

Β.Μ. Δυστυχώς δεν μπορώ να σκέφτομαι το 2021 όσο αισιόδοξος και να θεωρώ πως είμαι! Εμείς, λόγω της ύπαρξης εδώ και δύο χρόνων περίπου του eshop μας, είμαστε σε καλύτερη μοίρα από αρκετούς άλλους, αλλά έχω μάθει να ενδιαφέρομαι για το κοινό καλό και την βιωσιμότητα όλων των επιχειρήσεων.

Μ.Τ. Το μέλλον είναι δυσοίωνο και αρνητικό από όλες τις απόψεις. Επίσης δεν είναι δυνατόν να έχει την ίδια διαχείριση η περιφέρεια Πελοποννήσου με την Αττική η Θεσσαλονίκη! Καταπατούνται αναφαιρετα δικαιώματα πχ. γιατι στο click μπορεί να ψωνίσει μόνο με ηλεκτρονική απόδειξη η ασύρματο pos και όχι και με μετρητά αυτό είναι αντισυνταγματικό!

Κατασκοπεία σε Ρόδο-Καστελόριζο: Αυτός είναι ο Γενικός Γραμματέας του τουρκικού προξενείου που συνελήφθη

Previous article

Ελπίδα για τους βαριά ασθενείς με Covid: Πειραματικό φάρμακο σταματά «σχεδόν ολοκληρωτικά» τα συμπτώματα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.