ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Στην πρωτοβουλία «Intelligent Cities Challenge» Τρίπολη και Κόρινθος

0

Με την ενεργό συμμετοχή και συμβολή της κοινωνίας των πολιτών πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Η πρωτοβουλία Intelligent Cities Challenge Τρίπολης-Κορίνθου: ευκαιρίες συμβολής από τους πολίτες».

Σκοπός της τηλεδιάσκεψης ήταν να ενημερωθούν οι πολίτες των δύο πόλεων για το πρόγραμμα, και να συμβάλλουν ενεργά στον σχεδιασμό του στρατηγικού πλάνου, δίνοντας την άποψή τους για τις προτεραιότητες των δύο πόλεων.

Η προσκεκλημένη ομιλήτρια, Ντάνα Ελευθεριάδου, επικεφαλής του τμήματος προηγμένων τεχνολογιών και ψηφιακής μεταρρύθμισης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που ηγείται του προγράμματος, συνεχάρη τις δύο πόλεις για την επιτυχή έκβαση της αίτησής τους στο ανταγωνιστικό αυτό πρόγραμμα και παρουσίασε τα οφέλη από τη συμμετοχή στο ICC.

Ο προσκεκλημένος Παναγιώτης Λιαργκόβας, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και πρόεδρος του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), εξέφρασε την έκπληξη και τον ενθουσιασμό του για τη συμμετοχή των δύο πόλεων στο ICC και την κοινή τους προσπάθεια να κάνουν την υπέρβαση και να συμπεριληφθούν σύντομα στη λίστα των «έξυπνων πόλεων», υπερτονίζοντας τον ρόλο και τη σημασία των «έξυπνων πόλεων» στην τοπική ανάπτυξη.

Στη συνέχεια, η επικεφαλής ειδικός της ομάδας Τρίπολης-Κορίνθου, καθηγήτρια Λένα Τσιπούρη, μοιράστηκε με το κοινό τις επιτυχείς ιστορίες πόλεων που συμμετείχαν στην πρώτη φάση του προγράμματος, και με τη χρήση του ψηφιακού εργαλείου Mentimeter προσκάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν ως προς τις άμεσες ανάγκες τους, τις προκλήσεις και το επίπεδο προόδου των πόλεων τους, στους τομείς, μεταξύ άλλων, του ψηφιακού μετασχηματισμού, της υγείας και ασφάλειας, και της ενεργοποίησης της κοινωνίας των πολιτών.

Τα μέλη της ομάδας Σωτήρης ΠετρόπουλοςΖωή Μυλωνά και Ανδρέας Πανούσης αναφέρθηκαν στη σπουδαιότητα της αφύπνισης και της ενεργού συμμετοχής των πολιτών στον σχεδιασμό των πολιτικών και στρατηγικών των πόλεων, καθώς και στη μέχρι τώρα πορεία των δημοτικών αρχών ως προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Κατέγραψαν προκλήσεις και ανάγκες που μοιράστηκαν μαζί τους οι συμμετέχοντες πολίτες, στοιχεία που θα πρέπει να ενσωματώσουν στο πρόγραμμα το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη.

8eCUgvCwsa

Πρόστιμο στην δήμαρχο του Παρισιού επειδή διόρισε περισσότερες γυναίκες σε διευθυντικές θέσεις!

Previous article

ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ – ΤΡΙΚΑΛΑ – ΖΕΜΕΝΟ

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.